Kulüpler

Hisar Okulları Kulüp programı, okulumuzun misyonu çerçevesinde, öğrencilerin yaş özelliklerine uygun ilgi alanlarında potansiyellerini açığa çıkarmak amacıyla hazırlanmıştır. Her öğrencimiz, okul saatleri içerisinde, haftada iki ders saati (okulöncesi bir ders saati) kulüp programına katılır.

Kulüplerde, öğrencinin ilgi alanlarını keşfetmesi ve geliştirmesine fırsat sağlamanın yanında takım çalışması, eleştirel düşünce, uluslararası bakış açısı, yaratıcılık ve toplum hizmetleri bilinci desteklenir. Öğrencilerimiz, kulüp bünyesinde kendi projelerini üretmeleri, sunmaları ve yürütmeleri konusunda yüreklendirilir.

Lise’de, öğrencilerimiz istedikleri bir alanda kendi kulüplerini kurmaları konusunda teşvik edilir. Bir mentor öğretmen ile yürüttükleri kulüplerinde takım kurma, takım çalışması, planlama ve organizasyon becerileri geliştiği için lisemizde öğrenci kulüpleri çok önemsenmektedir. Öğrencilerimizin kendi projelerini geliştirdikleri bu kulüpler, onların üniversite hayatlarına ilişkin yönelimlerini belirlemeleri için önemlidir.

Her yıl Şubat ayında düzenlenen, veli ve öğrencilerimizle paylaşılan kulüp değerlendirme ve beklenti anketleri ile, mevcut kulüpler değerlendirilir ve gelecek yılın kulüp beklentileri öğrenilir. Okul hedefleri ve anket sonuçları harmanlanarak yapılan çok yönlü planlama neticesinde, bir sonraki yılın kulüpleri belirlenir. Mayıs ayında öğrenci ve velilerimiz ile paylaşılan yeni dönem kulüpleri Haziran ayında öğrencilerimizin seçimine sunulur.

Okulöncesi ve 1. Sınıf kulüplerimizde öğrencilerimiz kulüp seçimi yapmazken 2. Sınıftan itibaren tüm öğrencilerimiz kulüp seçimlerini online olarak yapar.

2018-2019 Akademik yılı Kulüp ve Etkinlikler Raporu için tıklayınınız.