Ev Sahibi Olduğumuz Etkinlikler

Öğrencilerimiz, 2014 yılından beri “Öğrencilerden öğrenmek isteyen herkese” mottosu ile her yıl programlama, tasarım, animasyon, robotik ve teknolojinin çeşitli alanlarında farklı okullardan ve yaş gruplarından katılımcılar için çeşitli atölyeler düzenlemekte ve eğitimler vermektedir.

Ev sahibi olduğumuz etkinliklerimize ve detaylarına aşağıdaki liste üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hisar Kodlama Zirvesi

Hisar Coding Summit öğrencilerimizin teknolojinin çeşitli alanlarındaki potansiyellerini ortaya koymak ve geliştirmek fikri ve “Öğrencilerden öğrenmek isteyen herkese” mottosu ile 2014 yılından itibaren düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz, programlama, tasarım, animasyon, robotik ve teknolojinin çeşitli alanlarında iki gün boyunca farklı okullardan ve yaş gruplarından katılımcılar için çeşitli atölyeler düzenlenmekte ve eğitimler vermektedir. Hisar Coding Summit, elektronik programlama, mobil uygulama geliştirme, yapay zeka ve makine öğrenmesi konularından 2D ve 3D tasarım alanlarına kadar geniş bir perspektifte 15 farklı atölye çalışması ile 300 den fazla katılımcıya bu alanda ilham veren ve öncü bir etkinlik olarak günden güne büyümektedir. Bu süreç öğrencilerimizin teknolojinin farklı alanlarında potansiyellerini geliştirmenin yanı sıra mentorluk, liderlik, girişimcilik ve organizasyon yeteneklerini geliştirmelerine büyük katkı sağlamaktadır.

Web Sitesi

Tanıtım Filmi

American Community Schools & American Farm Schools Innovation Summit
Hisar Coding Summit etkinliğinden ilham alan American Community Schools öğrencilerimizin liderliğinde “Innovation Summit” organizasyonu ilk kez 2017 yılında düzenlendi. Ardından American Farm School’da benzer bir etkinliğin düzenlenmesi ile birlikte üç okul arasında güzel bir işbirliğinin temelleri atıldı. Her yıl Atina ve Selanik’te düzenlenen bu etkinliklerde, öğrencilerimiz tarafından verilen atölyelere katılım sağlayan katılımcılar da, öğrencilerimiz de çok değerli kazanımlarla geri dönmektedir.

Hisar PiWars Türkiye

Cambridge Üniversitesi’nde düzenlenen PiWars yarışması Türkiye’de ilk kez okulumuzda düzenlenmiştir. Piwars Türkiye, bu yıl ikinci kez 6-7 Mart 2020 tarihlerinde okulumuzda düzenlenecektir. Etkinlikte yarışmanın yanı sıra 3D tasarım, programlama ve temel elektronik eğitimleri öğrencilerimiz tarafından verilmektedir. Yarışmada takımlar, Raspberry Pi tabanlı mobil robotlar üretip, bu robotları engebeli parkur tamamlama, labirent çözme ve hedef vurma gibi hem uzaktan kumandalı hem de otonom görevlerde yarıştırmaktadır.

Etkinlik ücretsiz olarak tüm lise öğrencilerinin katılımına açık ve maddi açıdan robot kiti temin edemeyecek takımlara destek verilecek şekilde organize edilmiştir. Bu süreç öğrencilerimizin programlama, elektronik ve robotik konularında hakimiyetlerini arttırmalarının yanında mentorluk, liderlik ve organizasyon yeteneklerini geliştirmelerine büyük katkı sağlamaktadır.

Web Sitesi

Hisar Steam Günü / Hisar Steam Day
2018-2019 Akademik Yılında faaliyetlerine başlayan Hisar Okulları Teknoloji ve İnovasyon Merkezi tarafından, 3 Mayıs 2019 Cuma günü okul kampüsünde “STEAM Günü” etkinliği gerçekleştirilmiştir. Etkinlik kapsamında, 30’dan fazla üye kuruluşa sahip olan Avrupa Eğitim ve Sürdürülebilirlik Komisyonu danışmanı ve Avrupa Birliği STEM Koalisyonu Elçisi Sayın Hans van der Loo konferansın açılış konuşmasını yaptı. Hans van der Loo; STEAM, onunla birlikte evrilen dünyamız ve eğitim stratejileri hakkında akademik kadromuz, öğrencilerimiz ve konuklarımıza hitap etti. Sayın Loo’nun konferansta yapmış olduğu sunuma linkten ulaşılabilir.

 

Konferansın ardından, Hisar Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden sayın Prof. Dr. Çelik Kurtoğlu’nun moderatörlüğünde, Sayın Hans van der Loo, Eczacıbaşı Bilişim ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Sayın Faruk Eczacıbaşı ve Microsoft Türkiye Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Onur Koç’un konuk olduğu panel gerçekleştirildi.

Hisar Okulları Teknoloji ve İnovasyon Merkezi tarafından ilk kez düzenlenen STEAM Day etkinliği teknoloji ve inovasyon alanındaki gelişmeler doğrultusunda belirlenecek yeni tema, konu ve konuklarla her yıl düzenlenmeye devam edecektir.

IdeaLab Sohbetleri

Eğitim Teknolojileri  çalışmaları  kapsamında, ideaLab Talks adı altında öğretmenlerimize teknoloji ve inovasyon konularında ilham vermek, güncel gelişmeleri takip etmelerini sağlamak amacı ile alanında uzman konuklarla öğretmenlerimizi buluşturduğumuz sohbetler serisidir.

Bilim Sohbetleri

Lise ve ortaokul öğrencileri ve akademik kadroya yönelik Bilim Sohbetleri başlığı altında bu yıl düzenlemeye başladığımız ve ilk etkinliğimize davet ettiğimiz  Prof. Dr. Bilge Demirköz’ü  ‘CERN Projeleri, Yüksek Enerji ve Parçacık Fiziği’ konularındaki engin bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşmıştır. Okulumuz ve öğrencilerimiz için çok değerli bir fırsat olduğunu düşündüğümüz bu sohbetlerimizi yıl boyunca devam ettirerek bilimsel çalışmalara ilgiyi artırmak amacındayız.

Bilim Şenliği

Her yıl Nisan Mayıs aylarında Hisar Okulları Fen Bölümü ders ve proje çalışmaları bünyesinde gerçekleştirilen Bilim Şenliği, öğrencilerin sene boyunca gerçekleştirdiği fizik, kimya ve biyoloji odaklı bir çoğu disiplinlerarası etkileşim ile hazırlanmış projelerin uygulandığı, sergilendiği festivalimizdir.

STEAM Projesi: Kendi Evimi Tasarlıyorum

Matematik, Görsel Sanatlar ve Bilgisayar Bilimleri Bölümleri tarafından desteklenen bu projede, 12. Sınıf öğrencilerimiz gerçek yaşam becerilerini geliştirmektedirler. Her öğrenci proje kapsamında, tüm çalışmalarını okulda, Matematik ders saatleri içerisinde tamamlayarak üç boyutlu evler tasarlamaktadır.

Projede bir ev nasıl tasarlanır, hangi adımlar izlenmelidir, plan kağıt üzerine nasıl yansıtılır, nasıl bir programlama dili kullanılmalıdır, kullanılması gereken metodlar nelerdir, bütçelendirme nasıl yapılır, teknoloji verimli olarak nasıl kullanılır gibi sorular yanıtlanmaktadır. Öğrenciler, Sanat Bölümü tarafından desteklenen tasarım ve “Art work” oluşturma; Bilgisayar Bilimi Bölümü tarafından desteklenen bütçelendirme ve modelleme aşamalarını tamamlayıp bir proje dosyası hazırlarlar. Bu dosya ev çizimlerini, ölçekli planları, hem Excel ‘de hem de Java programlama dilinde yapılmış maliyet tablolarını , Fusion 360 Çizim programı ile çizilmiş 2 ve 3 boyutlu çizimleri içerir. Mayıs ayında bu proje dosyası ve okuldaki Laser Cutter ve 3 Boyutlu yazıcılarda üretilen ev modelleri tüm okula , projeyi üreten 12. sınıf öğrencileri tarafından sunulur. Lisemizdeki tüm Matematik dersleri gibi İngilizce yürütülen ders projesine detaylı bilgiye linkten ulaşılabilir.