Kütüphane

Hisar Okulları'nda İlköğretim 1. kademe ve Lise'de olmak üzere iki kütüphanemiz bulunuyor. Lise kütüphanemiz Ortaokul ve Lise öğrencilerimize hizmet ediyor. Kütüphanelerimiz eğitim sürecinde gereksinim duyulan her tür bilgi kaynağına erişim sağlamayı ve bağlı bulunduğu öğretim kademesinin çalışmalarına etkin bir şekilde katılmayı amaçlıyor.

Kütüphanelerimizin koleksiyonu kitaplar, süreli yayınlar, başvuru kaynakları, görsel işitsel, çizgisel ve elektronik kaynaklardan oluşuyor. Bu kaynaklar Dewey Onlu Sınıflama sistemine göre sınıflandırılarak, açık rafta kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Kütüphanelerimiz eğitimi destekleyici teknolojik olanaklarla donanmış bulunuyor. Velilerimize de açık olan kütüphanelerimizin koleksiyonu internet üzerinden taranabiliyor.

Kütüphanelerimizi akademik etkinlikler merkezi haline dönüştürmek amacıyla, her ders yılı başında kullanıcılarımıza kütüphane ve kaynaklarını tanıtmak amacıyla kullanıcı eğitimleri düzenliyoruz. Araştırma yapan kullanıcılarımıza bilgiye en kolay ve verimli şekilde erişmek için kullanabilecekleri araç ve yöntemleri tanıtıyoruz. Danışma hizmeti vererek bilgi okur yazarlığı becerilerinin gelişimine katkı sağlıyoruz. Kaynak gösterme ve bilgi kaynaklarından yararlanma alışkanlıkları kazandırmaya yönelik olarak ödev danışmanlığı yapıyoruz.

Katalog ve Veritabanları

Kütüphane

Okulumuz kütüphanelerinde yer alan 50.000'in üzerindeki yayını buradan arayabilirsiniz.

Kütüphane Kataloğu

Film Arşivi

Kullanım ayrıntıları ve şifreler için bizimle iletişime (kutuphane@hisarschool.k12.tr) geçebilirsiniz.

Online Veritabanları

Online veritabanlarımıza okul içinden şifresiz ulaşım imkanı bulunmakta olup, kullanılan cihaza göre farklılıklar zaman zaman yaşanabilmektedir. Okul dışı erişim için şifre oluşturma işlemi gerekmektedir. Okul içi ve okul dışı erişim sorunlarınız ile ilgili olarak lütfen bizimle (kutuphane@hisarschool.k12.tr) iletişime geçiniz.

EBSCO, ilkokul, ortaokul ve liseler (K-12) için hazırlanmış bir veritabanıdır. EBSCOHost altında 12 ayrı veritabanının listesi yer alır. Bunlardan biri de elektronik Türkçe kitapların yer aldığı Hiperkitap'tır.

EBSCO içeriğindeki veritabanları:
  • Book Collection Nonfiction: High School Edition
  • ERIC
  • Funk & Wagnalls New World Encyclopedia
  • Health Source - Consumer Edition
  • Information Science & Technology Abstracts
  • MAS Ultra - School Edition
  • Newspaper Source
  • Primary Search
  • Professional Development Collection
  • TOPICsearch
  • eBook Collection (EBSCOhost)
  • Hiperkitap (eBook Collection)

EBSCO Online Resources

EXPLORA

Britannica School Edition, hakemli makaleler ve ansiklopedik girişleri içeren, özellikle öğrencilere araştırma projelerinde yardımcı olmak üzere tasarlanmış bir on-line veri tabanıdır. Britannica, Genel Veri Tabanı ile birlikte sözlük, öğrenim materyalleri ve öğretmen kaynakları için de ayrı birer veri tabanı içermektedir.

Tüm Britannica linklerine Hisar Okulları web sitesi kütüphane ve Moodle sayfalarından şifresiz ulaşabilirsiniz. Okul dışından erişim için şifre oluşturma işlemi gerekmektedir.

Brittannica

Öğretmenler için Britannica School - Kolay Kullanım Kılavuzuna ulaşmak için buraya tıklayınız.

Press Reader 6000'e yakın gazete ve derginin tam içeriğine ulaşım sunar.

Press Reader

World Book Online sözlük, atlas, bağlantılar, dergiler, tarihsel belgeler, ses, video, görüntüleri ve 3 boyutlu fotoğrafların bulunduğu bir referans kaynağıdır.

World Book Online

Faydalı Dokümanlar

MLA Formatında Kaynak Gösterme ve Kaynakça Hazırlama Kılavuzu için buraya tıklayınız.

Proje Hazırlama Kılavuzu için buraya tıklayınız.

Öğretmenler için Britannica School Kolay Kullanım Kılavuzuna ulaşmak için buraya tıklayınız.