Advanced Placement Programı (AP)

AP Programı ve AP Dersleri,  dünyadaki çeşitli üniversitelere kabul sürecini hızlandırarak, öğrencilerimize üniversite hazırlık sürecinde avantajlar sunmaktadır. Hisar Okullarında sunulan AP dersleri öğrencinin ihtiyaç ve istekleri dikkate alınarak belirlenmektedir.

AP programı College Board tarafından geliştirilmiş ve uygulanmakta olan bir eğitim programıdır. ABD’ye ek olarak 60’tan fazla ülkede uygulanmakta ve tanınmaktadır. Program öğrencilere lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden bazı üniversitelerde muaf olma imkânı sağlamaktadır. Öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) programının yanında, AP sınavlarında başarılı olmaları için AP Programımız ile desteklenmektedir. Okulumuz AP sınav merkezidir ve öğrencilerimiz sınavlarına okulumuzda girme imkanına sahiptir.

Önemli Günler:

Ekim 10, 2023: Çevrim içi başvuru sürecinin başlaması

Ekim  28, 2023: Çevrim içi başvuru sürecinin kapanması

Şubat 1, 2024: Geç başvuru sürecinin açılması

Şubat 20, 2024: Geç başvuru süreci için son tarih

06-17 Mayıs 2024: AP Sınavları

AP Sınav Başvuruları

AP sınavları hakkında detaylı bilgi ve sınav başvuruları için aşağıda yer alan link üzerinden ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Yurt Dışındaki Üniversitelerin Kapıları Aralanmakta

AP, öğrencilerin yurt dışı üniversite başvurularında onları diğerlerinden ayırt edecek avantajlar sağlamaktadır.  Öğrencilerin AP dersi alıyor olmaları ve yıl sonunda AP sınavlarına girmeleri bu öğrencilerin bu dersleri almayan diğer öğrencilere göre üniversiteye daha çok hazır olduklarını göstermektedir.

AP Capstone Program

Bu program öğrencilere eleştirel düşünme, problem çözme ve disiplinler arası çerçevede araştırma yapma becerilerini uygulamaya imkan veren, iki yıllık lise derslerinden – AP Seminar ve AP Research – oluşmaktadır. Hisar Okulları, College Board tarafından özel olarak aldığı davet ile AP Capstone programını akademik programına dahil eden ilk okullardan biridir.

2022 – 2023 Akademik Yılı Temmuz ayında College Board tarafından yayınlanan AP sınav sonuçlarına göre;

• Öğrencilerimiz 24 farklı dersten toplamda 593 sınava katıldılar.
  • Bu sınavların 245’sinde, öğrencilerimizin %41’i en yüksek skor olan 5 notunu alırken, 425’sinde ise öğrencilerimizin %72’si 4 ve 5 skorlarını elde etmişlerdir.

Hisar Okullarında Sunulan AP Dersleri

Temel Dersler Seçmeli Dersler
AP English Literature & Composition AP Physics C: Mechanics AP Computer Science A
AP English Language & Composition AP Physics C: Electricity and Magnetism AP Computer Science Principles