29 öğretmenimizin Profesyonel Gelişim programımız kapsamında katıldığı State University of New York (SUNY) yüksek lisans programının altıncı dersi “Problem Tabanlı Öğrenme ve Beceri Geliştirme” 12-18 Mayıs tarihleri arasında okulumuzda gerçekleşti. Programa katılan 2-4. Sınıflar İngilizce Koordinatörümüz Banu Aldemir deneyimlerini yazdı.

Hisar Öğretmenleri olarak, çok önemli bir fırsatı değerlendirebiliyor olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Öğrenme, hayat boyu süren bir süreçtir. Hele de günümüz koşullarında, değişen dünyanın hızına ayak uydurmak oldukça zor. Her alanda ortaya atılan yeni bakış açıları, eğitim sektöründe de yenilikleri takip etmek, öğrenci ve eğitim ihtiyaçlarını en güncel donanımlarla desteklemek ve yönlendirmek bizim için hayati önem taşıyor. Okulumuzun sağladığı yüksek lisans eğitim programı bu alanda bizim en verimli destekçimiz oldu, olmaya da devam ediyor.

Yaklaşık, üç yıl önce uygulamaya koymuş olduğumuz, geriye doğru tasarım planlama çalışması ve “Understanding by Design – UbD” tüm hızıyla çalışmalarını ve yenilemelerini sürdürürken, programın uygulama alanlarını görmek, değerlendirme konusundaki en son bakış açılarını mercek altına almak, dünyada ve Amerika’da yapılan uygulama çalışmalarını görmek hepimiz adına yenilikçi bakış açımızı daha da genişleten, zenginleştiren bir süreç oldu. Farklı öğrenme alanlarını ve yöntemlerini keşfetmek öğrencilerimiz için hazırlayacağımız öğrenme etkinliklerini planlama açısından olduğu kadar, kendi öğrenme şekillerimizi de keşfetmek açısından da oldukça heyecan verici bir deneyim oldu. Her öğrenciye kendi öğrenme yöntemlerini keşfedebilme imkanı sunmak ve var olan potansiyellerini en doğru şekilde ortaya çıkarabilmelerini sağlamak açısından duyduğumuz bu heyecan, aslında Hisar Okulları misyonunun tam da merkezinde olması dolayısıyla da bizler için, doğru yolda olduğumuzun da bir göstergesi.

Yine bu Mayıs ayında Programın altıncı dersi olan Problem Tabanlı Öğrenme ve Beceri Geliştirme dersini Marilyn Hamot Ryan hocamızdan alarak, UbD planlarımızı daha fazla öğrenciye daha yaratıcı etkinliklerle ulaştırabilmek amacıyla revize ettik.

Aynı heyecanla, yeni alacağımız derslerle, Hisar öğrencisine artarak çoğalan bir çeşitlilikle eğitim ortamı sağlama amacımızı devam ettiriyoruz.


Banu Aldemir

İngilizce Koordinatörü (2.-4. Sınıflar)