Okulumuz misyonu olan, içimizdeki potansiyeli açığa çıkartmak ve geliştirmek hedefi ile öğrencilerimizin bireysel gelişimlerini destekleyerek kendilerini uluslararası platformlarda ifade edebilecekleri sanat ortamlarına katılmalarını desteklemeye devam ediyoruz.






2015 yılı Haziran ayında Sunny Oswega State Üniversitesinin düzenlemiş olduğu Uluslararası Genius olimpiyatlarına ve Temmuz ayında ise ICAF’ın (www.WorldChildrensFestival.org) düzenlemiş olduğu “My favorite sports” konulu Uluslararası Sanat festivaline bir grup lise öğrencimiz Görsel Sanatlar Bölümü Lise öğretmenimiz Aslı Kinsizer ile katılmışlardır. Dünya Sanat Festivalinde öğrencilerimiz çeşitli etkinliklerin yanında; müzede sanat eğitimi, Türk Büyükelçiliği daveti ve çeşitli ortak workshoplara katılmışlardır.




1171 projeden 401 projenin finale kaldığı ABD’nin New York şehrinde düzenlenen Genius Olimpiyat ve Genius Art Uluslararası bilim ve sanat olimpiyatlarında; 298 sanat projesinden 68’i, tasarım da ise 70 projeden 20’si finalist olarak seçildi. 15-19 Haziran 2015 haftasında düzenlenen finalde Hisar Lisesi bir tasarım, iki sanat projesi olmak üzere toplam üç projeyle sanat alanında finallere katıldı.



Sanat alanında öğrencilerimiz Sarp A.’17 “We Have Only One World” isimli projesi ile poster tasarımı alanında dünya ikinciliği ve 4 yıllık burs, Zeynep Lal K.’16 “How Fast Can You End the World?” isimli projesi ile illüstrasyon alanında dünya üçüncülüğü, SUNY Oswego State Art Üniversitesi’ne kabul ve burs kazanmıştır . Öğrencilerimiz istedikleri takdirde Cornell, Brown, Syracuse ve SUNY Oswego State Art üniversitelerine öncelikli ve burslu başvuru yapabilecekler.