Se Habla Espanol!

Geçtiğimiz yıllarda velilerimizin Modern Diller Bölümü’nde iyileştirme yapılması için bizden istekleri olmuştu. Sizlere, ikinci yabancı dilde öğrencilerimizin yaklaşık %70’inin tercih ettiği İspanyolca programındaki gelişmeler konusunda bilgi vermekten memnuniyet duyacağım.

Bu yıl müfredatımızda çeşitli gelişmeler göreceğiz. Mayıs 2016’da, 7., 8. sınıflar ile 10. ve 11. sınıfların birçoğu Cervantes Enstitüsü tarafından düzenlenen DELE sınavına girecekler. İspanyolca derslerimizin kalitesini ispatlayan bu oldukça zor sınavdan, geçen sene öğrencilerimizin %85’i başarıyla geçmiştir. 9. ve 10. sınıflara devam eden öğrencilerimizin bazıları da bu yıl aynı sınava girecekler.

Amacımız, İspanyolca öğrenen tüm öğrencilerimizin DELE diplomasını almasıdır.

Ayrıca, okulumuzun anadili İspanyolca olan iki yeni öğretmeninden, Juan Riquelme, kendi irtibatlarıyla Valencia’da bulunan, Colegio de Educacion Secundaria Mediterránea ile iletişime geçerek, okulumuz için bir işbirliğini başlatmıştır.Böylece, öğrencilerimizin Skype, Facebook ve diğer sosyal medya kanallarını kullanarak akranlarıyla İspanyolca iletişimde bulunmalarını ve dil öğrenimlerini geliştirmelerini sağlanacaktır.

İspanyolca öğrenimini bu yıl daha dinamik kılacak, görsel sanatlar, sinema, müzik ve spor projelerini içeren başka yeni çalışmalar da yapılacaktır. Bunların birçoğu ipad kullanımıyla pekiştirilecek projeler olacaktır. Hedefimiz, öğrencilerimizin ikinci yabancı dili öğrenirlerken beraberinde ‘dil kültürü”nü de keşfetmeleri ve pratik kullanımlara sahip olmalarıdır. Ancak, benim sizlere verdiğim bilgilerle kalmayın ve lütfen İspanyolca Bölümü’müzün 2015-16 Akademik Yılı’nda yaptıkları özenli çalışmalara kendi gözlerinizle tanık olmak için linke tıklayın!

David Cardenas

Hisar Spanish Blog: http://hisar2015.blogspot.com.tr/