Ayfer Yeniçağ: Hisar’da 19 Yıl Önce Bu Ay

Okulumuzun Kurulusu ile ilgili ilk asama hazirliklar bitmis okulumuz ,16 Eylul 1996 gunu, sevgili Feyyaz Berker’in heyecan dolu girisimleri ile, acilis konusmasini Cumhurbaskani Suleyman Demirel’in yaptigi torenle acilmisti.

Akademik program hazir, ogretmenlerimiz yeni egitim yaklasimlarini benimsemis, ogrenciler siniflarinda oynayarak ogreniyorlar, ogretmenlerinin yakin ilgisinin ve neseyle oynadiklari tenha koridorlarin keyfini suruyorlardi. Siniflarda ve okul ortaminda uygulanan egitimi daha yakindan anlayabilmeleri, bir cok konuda yavrularimiza ve okula destek olabilmeleri icin velilerimizle birlik olmamiz, cocuklarimizla ayni dili kullanmamiz bizim icin cok onemliydi.

Bir egitim yuvasinda, ogrenimin basarili sonuclar vermesi icin Okul -Ogrenci –Veli isbirliginin cok onemli olduguna inanmistik. Dolayisiyla, cocuklarimizla yapacagimiz ogrenim ve egitim icin calismalarimiza katilacak bir Okul Aile Birliginin kurulma zamani gelmisti.Her hafta yayinlamaya basladigimiz Newsletter’imizla yaptigimiz kucuk duyurumuza velilerimiz hemen cevap verdi. Ilk toplantimizi, simdi 1-4 sinif ogrencilerimizin faydalandigi, A Blok binasindaki Kutuphanemizin bulundugu, o zaman kullanilmayan bir odada yaptik. Hic unutmuyorum, yeterince sandalyemiz olmadigi icin, cocuklarimiza yansitmak istedigimiz yaraticiligimizi kullanarak , insaat artigi tahtalari boyayip, bos alanda kademeli bir oturma duzeni hazirladik. Renkli gorunumu ile hos bir toplanti alani olmustu, sanki.Okul acilmadan bir yil once baslayan, tanitim toplantilarinda duyduklari ve bu yuzden Kemerkoy Ilkogretim Okulunu, sevgili yavrularinin ogrenimi ve gelisimi icin secmis olan velilerimiz, simdi siniflarda egitim ve ogrenimi nasil yaptigimizi yakindan gormek, ve bize destek olabilmek icin ilk toplantida cogunlugu saglamislardi. Coktan secmeli sinavlar yerine, anlayarak ogrenmeye, yaraticiliga, bilime, sanata, spora onem veren , bilincli kisilerdi, bircogu Robert Kolej mezunu, benim ogrencilerimdi.Cok hos, guzel sorularin cevap buldugu, velilerimizin maddi ve manevi katkilarini esirgenmeyecekleri ve okulumuzu her zaman, her konuda destekleyecekleri mesajini aldigim, Ekim, 1996’da yapilan toplantida , Kemerkoy Ilkogretim Okulu, Okul Aile Birligimiz kuruldu. Baskanlik gorevi sevgili Ceyda’nin annesi Zuhal Bicakci’ya verilmisti.

AYFER YENİÇAĞ