19 Kasım 2015 Perşembe günü öğrencilerimizle Yeşilköy Havacılık Müzesini gezdik. Çocuklarımız burada önce uçmanın tarihsel gelişiminin sergilendiği kapalı alanı gezdiler. Bu alanda gördükleri çeşitli hava aracı maketleri, motorları, hava kuvvetlerinin ve pilotların kıyafetlerini, ilk uçma deneyimlerini ilgiyle incelediler. Bir hangara konmuş çeşitli küçük uçakları gözlemledikten sonra, açık alandaki diğer irili ufaklı uçakları görmek de çok hoşlarına gitti. Öğrencilerimizin küçük bir uçağın içine sırayla ve keyifle binme fırsatı oldu. Ayrıca, minik bir sinema salonunda “Türk Yıldızları” isimli kısa bir film seyrettiler.

We visited Yeşilköy Aviation Museum on Nov 19. Our students firstly had chance to see the hall that shows the historical development of aviation and saw mock-ups of some flying vehicles and various uniforms of pilots and other stuffs of Air Force.

They experienced to go into a cabin of a small plane and watched a short movie called “Turkish Stars”.