Her yıl olduğu gibi, 7-13 Aralık tarihleri arasında “Computer Science Education Week” kapsamında “Hour of Code” etkinliğine katıldık. Dünya çapında milyonlarca öğrencinin katılacağı bu proje öğrencilerin programlama konusunda farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz belirtilen tarihlerde Bilgisayar dersleri boyunca çeşitli zorluk seviyelerinde programlama uygulamalarını deneyimleme fırsatı buldular.

Öğretmenlerimiz de programlama çalışmaları yaptılar.

Ortaokul öğrencilerimizden Mini Makers ekibi çalışmalarını hafta boyunca ortaokul lobide sergilediler.

Mini Makers Ekibinden Hour of Code;

“Bu hafta bildiğiniz gibi Hour of Code haftası. Bu hafta bize her şeyin altında bir kod olduğunu gösteriyor. Bizim çalışmalarımızın altında da bir kod var. Bu sebeple biz Mini Makers olarak projelerimizi sizlerle paylaştık. Projelerimizi kendimiz tasarladık ve Scratch üzerinden kodlarını yazdık. 3 ay süren bu süreç sırasında şeçmeli ders ve afterschool’larda çalışarak bir ekip olarak bu süreci tamamladık. Umarız projelerimizi beğenmişsinizdir.”