6 Ocak 2016’da, mezunlarımız Kerim Moukadem’11 ve Ege Altan’12 bilgi ve tecrübelerini paylaşmak için lisemizdeydiler.

Mezun Sohbet:

Kerim, lise öğrencilerimizle Pizzalı Öğle Sohbetinde bir araya geldi. Columbia Üniversitesi’nden mühendislik mezunu olup şu an Cambridge Üniversitesi Fizik bölümünde Moleküler Mühendislik üzerine doktora yapan Kerim, aynı zamanda 5 mezunumuzun kurduğu, geçtiğimiz ay ilk single’ını çıkaran “Behind the House” grubunun da üyesi.

Sohbette, lise öğrencilerimiz, Kerim’e, birçok gencin hayalini kurduğu bu üniversitelere girebilmek için nasıl bir yol izlediği, üniversite hayatının zorlukları, üniversitede sosyal yaşam, branş seçimi, dersler, ABD’de ve UK’de eğitimin/yaşamın karşılaştırması gibi bir çok soru sordular. Ayrıca, müziğe ve hobilerine nasıl zaman ayırabildiği gibi konularda da sohbet etme fırsatı buldular. Kendi hayallerini/hedeflerini paylaşıp görüş aldılar.

Bu samimi ve faydalı sohbet toplantılarının devamı için tüm mezunlarımızı gönüllü olmaya davet ediyoruz. İstekli mezunlarımızın Mezunlar Ofisi ile iletişime geçmelerini rica ediyoruz.

Mezun Ders:

Washington Üniversitesi St Louis’de Biomedikal Mühendisliği 4. Sınıfta okuyan mezunumuz Ege ise Pre-AP dersine konuk oldu. Lise öğrencilerimizle bilgilerini paylaşırken onlara da üniversite kariyerleri için ilham kaynağı oldu. 10. Sınıf öğrencilerimizin pür dikkat dinlediği ders; bize de benzeri “mezun dersleri”nin devamını düzenlemek için ilham verdi.

Bilgilerini öğrencilerimizle paylaşmak isteyen mezunlarımızın Mezunlar Ofisi ile iletişime geçmelerini rica ediyoruz.