Eğitimdeki dünya standartlarını herkese ulaştırmak amacıyla 2006 yılında Salman Khan tarafından Amerika’da kurulan ücretsiz online öğretim platformu Khan Academy, 25 Şubat 2016’da okulumuzdaydı.

Türkiye Direktörü Alp Köksal, kuruluşun tarihçesini kısaca açıkladıktan sonra şu ana dek dünya çapında 700 milyon, Türkiye çapında 10 milyondan fazla dersin verildiğini belirtti.

Tamamen ücretsiz olan ve gönüllüler tarafından yürütülen, öğrencinin bilgiye istediği zaman ulaşabilmesi ve üzerinde istediği kadar çalışabilmesini mümkün kılan Khan Academy derslerinde, öğretmenler de videoları kaynak olarak kullanabiliyor ve öğrencilerinin performanslarını kaydetme imkanı buluyorlar. Alp Köksal, burada amacın eğitimi bilgisayara taşımak değil, öğrenci-öğretmen için zaman ve kaynak yaratmak olduğunu vurguladı.