Kitap Ağacı Günleri’nin 16.’sı bu yıl, 4-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti. Öğrenci-yazar buluşmalarında, öğrencilerimiz yazarların yazma ve resmetme serüvenlerine dahil olup, onlarla sohbet ettiler ve kitaplarını imzalattılar.

Barış Müstecaplıoğlu

İlk Türkçe fantastik kurgu serisi, Perg Efsaneleri ile tanınan Barış Müstecaplıoğlu, 10. sınıf öğrencilerimize özgür dünyalar yaratmanın sırlarını ve fantastik edebiyatı anlattı. Müstecaplıoğlu’na göre, hayali yerler ve coğrafyalara doğru giden yazınsal yolculuk, macera, merak ve keşfetme duygusuyla ateşlenirken; kitaptaki karakterler gerçek hayattaki gözlemlerden esinleniyor. Yazar, kendi edebiyat deneyimini aktaran konuşmasında aynı zamanda öğrencilerimize yaşamdaki tercihlerinde ve çalışma hayatlarında yaratacakları fark ve özgünlük için de anahtar kavramlar ve ipuçları verdi.

Aysun Berktay Özmen

Hayvanlara duyduğu sevgiyi kendi resimlediği çocuk kitaplarına taşıyan sanatçı, İznik’te bir kır evinde oturmakta ve resim çalışmalarına buradaki atölyesinde devam etmektedir. Sevgili 1. sınıflarımızla buluşan Özmen, doğa ve insan sevgisini, bahçesine gösterdiği özeni ve tüm canlılara duyduğu bağlılığı öğrencilerimizle paylaştı. 1.sınıf öğrencileri her yıl yaptıkları hediye kitap etkinliğini bu yıl Aysun Berktay Özmen kitaplarıyla yaptılar. Öğrencilerimiz önce okuyup, sonra yazara imzalattıkları kitaplarını, yaptıkları resimlerle birlikte Nejat Sabuncu İlköğretim Okulu’ndaki akranlarına hediye edecekler.







Latife Tekin

Büyülü gerçekçilik akımına da yakıştırılan üslubu ile kendi kuşağındaki edebiyatçıların önde gelen isimlerinden biridir Latife Tekin. Tekin, kendi yaşamından yola çıkarak, öğrencilerimize siyasi hareketlilik içindeki Türkiye yakın tarihinden kısa bir kesit anlattı. Çocukken yazma merakı başlayan ve genç yaşta üne kavuşan Latife Tekin, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizi Gümüşlük Akademisi’yle tanıştırarak aynı zamanda entelektüel gelişim için de bir yol haritası sundu.


Necdet Neydim

Necdet Neydim, çeviribilim öğretim üyesi, çocuk ve gençlik edebiyatı araştırmacısı, çocuk ihmal ve istismarını önleme gönüllüsü, çocuk araştırmaları merkezi ÇAM kurucusudur. Neydim, konuk yazarımız olarak 2. sınıf öğrencilerimizle buluştu. Söyleşisinde, dışa vurum ve ses çalışması yaptıran Neydim, öğrencilerimize şiir yazmayı ve şiir okumayı ilginç bir tarzda deneyimletti.