Atatürk’ün en büyük eseri, ulusumuza en büyük emaneti, Cumhuriyet’imiz 94. yılında, “Işığımız Cumhuriyet” teması ile tüm okulumuzda coşkuyla kutlandı. 23 Ekim haftası derslerimizde Cumhuriyetin kazanımları işlenerek, temamız doğrultusunda sergiler oluşturuldu. Okulöncesi öğrencilerimiz Cumhuriyet Balosuna katılarak Atatürk’le ilgili minik videolar izlediler, vals yaptılar ve zeybek oynadılar. 1. sınıf öğrencilerimiz koro ve vals gösterilerini gerçekleştirdiler. 29 Ekim Pazar günü kültür merkezimizde yapılan törenimizde ise ilkokuldan liseye öğrencilerimiz sahnede görev alarak şiir okumaları yaptılar, solo ve koro halinde şarkılar söylediler. Törenimizin onur konuğu ise dünyanın sayılı Atatürk uzmanlarından Prof.Dr.Heath Lowry idi. Princeton Üniversitesi Osmanlı ve Modern Türkiye Kürsüsü Atatürk Profesörü ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Danışmanı, Osmanlı ve Türk Tarihi Araştırmaları Genel Koordinatörü Prof.Dr.Heath Lowry, Hisar öğrencileri, öğretmenleri, velileri ile paylaştığı sunumunda bizleri Cumhuriyetin ilk yıllarına götürdü. Hisar ailesi tarafından her yıl heyecanla beklenen bu tören yoğun ilgi nedeniyle kültür merkezi lobisinden de Okul Aile Birliğimizin katkıları ile canlı televizyon bağlantısı ile izlenebildi.