2017-2018 Akademik Yılı Okul Aile Birliği Başkanımız İpek Erduran ile keyifli bir söyleşi yaptık.

Hisar Okulları: İpek Hanım, Hisar’ın 16 yıllık velisisiniz, büyük kızınız 2015 yılı mezunlarımızdan, küçük kızınız ise 9. sınıf öğrencimiz. Okul Aile Birliğimizin en eski üyelerindensiniz. İkinci kez OAB başkanı olarak “Bir Hisarlı Olmak” size neler hissettiriyor?

İpek Erduran: Hisar Okulları ile 2002 yılında tanıştım ve ilk anda hissettiğim duygularım hiç değişmedi. İlk gün bilgi formunu doldururken hem velilere hem öğrencilerine değer veren, kişisel hak ve özgürlükleri çok önemseyen bir okul olduğunu düşünmüştüm, bu düşüncem bugün de aynı şekilde devam ediyor. Hisar Okulları kızlarımın hem akademik hem de sorumlu bireyler olarak en iyi şekilde gelişmelerine destek oldu. Hisar öğrencileri kendilerini iyi ifade eden, kendilerine güvenleri yüksek, haklarını arayan, lider özelliklerine sahip bireyler olarak yetişiyorlar. Yaşadıkları toplum hakkında olduğu kadar, dünya hakkında da düşünen bireyler oluyorlar. Her ne kadar biz 20 yıllık oldu desek de aslında Hisar yeni bir okul ve bu yeni olmasının da etkisi ile hep gelişmeleri takip ederek kendini geliştiren, öğrencileri ile birlikte büyüyen, sorgulayan bir kurum. O nedenle bu atılımcı, yenilikçi, lider özellikleri ile Hisarlı olmak bana heyecan ve gurur veriyor. Belirttiğiniz gibi 14 sene önce de Okul Aile Birliği Başkanı idim. 16 yıldır değişik görevlerde, zaman zaman sadece gönüllü olarak üyeliğine devam ettim. Hisar Okulları Okul Aile Birliği üyeleri genelde uzun yıllar bu geniş ailenin bir parçası olurlar. Bunda en büyük katkı aslında okulumuzun. Okulumuz yönetimi, velilerini dinleyen, değerlendiren, cevap veren bir yönetim. Okul ve Aile Birliği arasında verimli bir iletişim ve çalışma ortamı var.

Hisar Okulları: Okul Aile Birliğimiz Hisar’da hayatın önemli bir parçası. Haftalık toplantılarınıza katılamayan velilerimize neler öneririsiniz?

İpek Erduran: Okul Aile Birliği olarak dokuz Yönetim Kurulu üyemiz de olsa yaklaşık 40 arkadaş beraber çalışıyoruz. Her hafta toplanmaya çalışıyoruz. Aramıza her sene, önce gönüllü olarak başlayan velilerimizden bir kısmını dahil ediyoruz. Tabii ki bu ciddi bir zaman ve emek gerektiriyor ve herkesin bunu ayırması çok zor. Önerimiz gezi, yemek, yılbaşı şenliği ve panayır gibi etkinliklerimize velilerimizin gelerek yapılanları görmesi ve Aile Birliği ile tanışması. Ayrıca okulumuzun web sitesinde tüm duyuru ve etkinliklerimizi okuyarak haberdar olabilirler.

Hisar Okulları: OAB olarak, bu yıla yönelik planlarınızdan bahsedebilir misiniz?

İpek Erduran: Bu yıl da her yıl olduğu gibi yıllık çalışma planımız doğrultusunda ilerliyoruz. Okulumuz ile birlikte Cumhuriyet Bayramı gibi resmi bayramlarımızı ve öğretmenler günü gibi en önemli günlerimizi kutluyor, Aralık ayında velilerimizin ve öğrencilerimizin kaynaşmasını sağlayacak Kayak Kampı gezimizi yapıyoruz. 20-21 Aralık tarihlerinde her yıl olduğu gibi Yılbaşı Şenliğimizi gerçekleştireceğiz. Bu etkinlik ile öğrencilerimize yeni yıl çoşkusunu yaşatırken velilerimize de çeşitli konularda seminerler düzenleyeceğiz.

İkinci dönemde Kitap Ağacı ve Panayırımız, yıl sonunda da 4.-8. ve 12. sınıf yemek ve balolarımız olacak. Her zaman olduğu gibi tüm çalışmalarımızda amacımız okulumuza ve öğrencilerimize kalıcı katkılarda bulunmak, geçen sene ortaokul bölümümüze Idea Lab yaptırmıştık. Bu yıl da merhum büyüğümüz okulumuza unutulmaz katkılar sağlayan kurucu başkanımız Feyyaz Berker adına kalıcı bir proje yapmayı planlıyoruz. Tabii ki projelerimiz sadece kendi okulumuzla sınırlı kalmıyor Sosyal sorumluluk projeleri ile ülkemize de yararlı olmaya çalışıyoruz. Öğretmenler günü için ÇYDD ile öğrencileri eğitim bursu sağlıyor, STKlar ile birlikte pek çok projeyi hayata geçiriyor, okulumuzun etkin insan etkin vatandaş vizyonuna her yıl katkı sağlıyoruz. Bu yıl da bunları artırarak devam etmeyi planlıyoruz. Tabii çalışmalarımız bunlarla sınırlı kalmıyor. Okulumuzun servis, yemek ve forma komitelerinde yer alıyoruz. Hisar Okulları Yönetimi ve Yönetim Kurulu ile de toplantılara katılıyor okulumuzun günlük ve stratejik konularındaki görüş ve önerilerimizi iletiyoruz.

Hisar Okulları: Eklemek istedikleriniz?

İpek Erduran: Tüm velilerimizi etkinliklerimizde bizimle olmaya davet ederek bitirmek istiyorum. Teşekkür ederim.

Hisar Okulları: Biz teşekkür ederiz sevgili İpek Hanım.