Bilgisayar Eğitimi ve Fen Bölümü öğretmenlerinin mentorluğunda lise öğrencilerimizden oluşan Citadel Robotik Takımımız 2-3-4 Aralık tarihlerinde, Ülker Sports Arena’da Fikret Yüksel Vakfı tarafından düzenlenen First Robotics Competition Off-Season etkinliğine katıldı.

54 takımın yarıştığı etkinlikte, oldukça çekişmeli geçen çeyrek ve yarı final maçlarını kazanan takımımız, şampiyonluk maçını oynamaya hak kazandı. Yarışmayı ittifakımızda yer alan takımlarla birlikte Türkiye 2.si olarak tamamlayan Citadel, “Finalist Alliance” ödülünü alarak, okulumuzu başarıyla temsil etti.

Yarışma öncesi 6 hafta süren hazırlık sürecinde öğrencilerimiz iş birliği içinde çalışarak verilen 3 görevi de başarıyla yapabilen bir robot tasarladılar. Üç gün süren yüksek tempolu etkinlik için Business grubu öğrencileri takımlarının görsel ve kurumsal kimliğini oluşturma, sosyal medya iletişimini yürütme, web sitesini yapma, tişört ve rozet tasarımına kadar bir çok çalışma yürüttüler. Ayrıca, robot yapım ve diğer masraflar için kaynak oluşturmak amacıyla bir çok firmayla görüşmeler gerçekleştirdiler. Bu görüşmeler sayesinde öğrenciler kendilerini, fikirlerini ifade edebilme, sunum yapma, marka yaratma ve girişimcilik becerilerini geliştirdiler.

Takımımız Citadel, Mart ayında İstanbul ve Amerika’da düzenlenecek yarışmalar için yeni bir robot dizayn ederek çalışmalarına devam edecek.