Tarih Vakfı’nın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve yaklaşık 6 ay süren “Tarih Eğitimi ve Barışın Dili” projesinin finali 27 Mayıs 2018’de Özel Ulus Musevi Lisesi’nde 18 okuldan öğrenci, veli ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik kapsamında öğrencilerin ürettikleri ürünler “Tarih Panayırı” adıyla sergilendi ve tüm katılımcılarla paylaşıldı. Ayrıca öğrenci oturumlarında her okuldan temsilci öğrenciler, proje sürecinin kendilerine neler kattığını, barışın dilini oluştururken neler yaşadıklarını, üzerinde çalıştıkları hassas ve tartışmalı konularla ilgili öğrendiklerini de paylaşma fırsatı buldular. Ortaokul’dan Amber A. ve Demir A. proje kapsamında “1934 Trakya Olayları: Planlı mı, Kendiliğinden mi?” konusuyla ilgili paylaşımlarda bulundular. Bu oturumların ardından öğrenci ve öğretmenlere katılım sertifikaları dağıtıldı.

Lise öğrencilerimizin aynı proje için oluşturdukları, ”Türkiye’de Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı” konulu web sitesi ise oldukça beğenildi. Web sitesi için tıklayınız.