Hisar Lisesi 9. Sınıf öğrencimiz Ece T., 26-28 Temmuz’ da MIT Massachusetts Institute of Technology’de düzenlenen Scratch Konferansı’ nda yaptığı “Scratch in Turkey – A Student Organizers Perspective” adlı sunum ile okulumuzu temsil etti.

Konferansta yüzlerce eğitimci ve teknoloji uzmanı teknoloji eğitiminin öğrenciler için önemi ve nasıl yapılandırılması gerektiği konusunda görüşlerini paylaştırdılar. Ece’nin sunumu öğrencilerden öğrenmek isteyen herkese mottosu ile öğrencilerimiz ve bilgisayar eğitimi bölümü tarafından düzenlenen Hisar Coding Summit içinde yer alan eğitimlerden biri olan Scratch hakkındaydı.

Sunum sonrası katılımcılardan gelen soruları cevapladı ve en genç katılımcı olarak MIT Scratch takım kurucusu Mitchel Resnick tarafından tebrik edildi. Sevgili öğrencimiz Ece’yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.