7. Sınıf öğrencilerimiz, 18 Ekim 2018’de Çengelköy’de bulunan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz bu gezide Fen Bilimleri dersinin Güneş Sistemi ve Ötesi ünitesinde yer alan Uzay Araştırmaları konusuyla ilişkili olarak Astronomi Laboratuvarı’nda astronomi ve Güneş rasatları hakkında bilgiler edindiler ve halen kullanılmakta olan Türkiye’nin en eski teleskobunu inceleme fırsatı buldular.

Öğrencilerimiz ayrıca Meteoroloji Laboratuvarı’nda genel meteoroloji bilgileri alarak, meteorolojik aletleri tanıdılar. Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi’nde deprem ve tsunami kayıtlarının nasıl tutulduğunu ve bu merkezin nasıl hizmet verdiğini öğrendiler. Son olarak, enstitünün Afete Hazırlık Eğitim Birimi’nde ise Temel Afet Bilinci hakkında temel bilgiler alarak kazanımı bol bir geziyi tamamladılar.