15 ve 18 Nisan tarihlerinde üç farklı yazar okulumuzu ziyaret ederek Lise öğrencilerimizle buluştu. Öğrencilerimiz söyleşilerde farklı yazın türleri ve edebiyata dair güncel konular hakkında bilgi edinme şansı buldular.

15 Nisan günü yazar Oya Baydar, romancılık ve romanları oluşturan kültürel, tarihsel altyapı konusunda 10. Sınıf öğrencilerimizle sohbet etti. Aynı gün 11. Sınıf öğrencilerimiz, yazar-öğretim üyesi Prof. Dr. Tayfun Atay ile matbaa devrimi, yazılı kültür ve Z-kuşağı üzerine bir sohbet gerçekleştirdi. Söyleşi serisi, 18 Nisan günü Hazırlık ve 9. Sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen öykü yazarı Bora Abdo’nun konuşmacı olarak katıldığı, öykücülük ve bir öykünün nasıl kurgulandığına dair sohbet ile son buldu.

Katılımlarından dolayı konuşmacı yazarlarımıza, öğrencilerimize ve etkinliği organize eden Lise Türkçe ve Kütüphane Bölümlerimize teşekkür ederiz.