15 Nisan Dünya Sanat Günü kapsamında Hisar Okullarında gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilerimiz yeni tecrübeler edinerek farklı malzemeler ve teknikler öğrenme imkanı buldular.

Etkinlikler kapsamında graffiti sanatçısı Çağrı Küçüksayraç konuk okulumuza olarak davet edildi. Sanatçı, serbest stil tarzında hazırladığı duvar resmini farklı yaş gurubundan öğrencilerin katılımı ile birlikte tamamladı. Etkinlik süresince öğrencilerimiz sanatçı Cins’le tanışıp graffiti hakkında sorularını yönelttiler. Birçok öğrencimiz sprey boyayı ilk defa deneme ve grafiti ile tanışma fırsatı buldu. Oluşturulan duvar resmi iki günlük bir çalışma ardından, okuldaki diğer duvar resimleri arasındaki yerini aldı.

Dünya Sanat Günü kapsamında gerçekleşen diğer bir etkinlik Stensil tekniğini öğrenmek oldu. Sanatçı Nalan Yırtmaç, öğrencilerimize kendi çalışmalarından örnekler göstererek Stensil tekniğini ve uygulama aşamalarını anlattı. Öğrencilerimiz daha sonra A3,A2 boyutlarında fotokopi çıktıları alarak cutout tekniği ile kestiler ve şablonları kağıda, kumaşa ve duvara transfer ettiler.

Öğrencilerimiz bu etkinlikler boyunca yeni tecrübeler edinerek farklı malzemeler ve teknikler öğrenme imkanı buldular.