Ortaokul Öğrenci Birliğimiz, 12-15 Haziran tarihleri arasında 8. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla “Mission: ROME” gezisini organize ettiler. Bu yıl 11. kez düzenlenen gezi süresince Pompei Antik Kenti, Vatikan, San Pietro Katedrali, Kolezyum, Nemi Kasabası, Albano Gölü, Castel Gandolfo, Piazza Navona, Panteon, İtalya Meclis Binası, Popolo Meydanı, Piazza Spagna, Fontana di Trevi, Vittoriano Zafer Anıtı, Piazza Venezia ve Castel Sant’angelo gibi önemli mekanlar ziyaret edildi. Öğrencilerimiz bu ziyaretler arasında verilen yemek molalarında ise İtalyan Mutfağı’nın eşsiz lezzetlerini de tatma fırsatı buldu.

Batı Roma İmparatorluğu’ndan Rönesans’a, sanattan kültüre uzanan bu gezide rehberlerimizin Roma tarihi ile ilgili detaylı anlatımları sayesinde öğrencilerimiz önemli olaylar ve mekanlar hakkında bilgi edindiler. Gezi boyunca Raphael, Michelangelo, Bernini gibi önemli İtalyan sanatçıların eserlerini inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz keyifli zaman geçirdiler.