Dünya Disleksi Farkındalık Haftasını Rehberlik Bölümümüzün liderliğinde, Toplum Hizmetleri ve Türkçe bölümlerimizin işbirlikleri ile farklı etkinliklerle tüm okulumuzda ele aldık.

Avrupa Disleksi Derneğine göre disleksi; okuma, heceleme ve yazma becerilerini edinmede nörolojik kökenli bir farklılıktır. Disleksi, zeka düzeyi “normal veya normal üstü” olan, “okuma hızı, okuma kalitesi, okumayı öğrenme hızı, okuduğunu anlama- anlatma becerisi” yaşıtlarına ve zekasına kıyasla beklenenin altında olan okuma bozukluğunun genel adıdır.

Gönüllü öğrencilerimiz son güncel bilimsel araştırmaları ve tarihteki başarılı disleksikleri ele alarak poster ve pano çalışmaları hazırladılar, konuyla ilgili çeşitli video gösterimleri gerçekleşti, öğrencilerimiz çeşitli etkinliklerle disleksi olan kişilerin gözünden öğrenme sürecini deneyimleydiler ve gün sonunda bayrak törenlerinde öğrencilerimizi konu ve yapılan çalışmalarla ilgili paylaşımlarda bulundular.

Hisar Okulları olarak üzerinde önemle durduğumuz duyarlılık değerini öğrencilerimize kazandırmak amacı ile özel günleri fırsat olarak görüp, farklı konuları ele almaya devam edeceğiz.