Hisar Okulları ve MEF Üniversitesi arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı. Anlaşma kapsamında Hisar Okulları öğretmenleri MEF Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Öğrenme Bilimleri Yüksek Lisans Programına katılacaklar.

Hisar Okulları Genel Müdürü Prof. Dr. Gülay Barbarasoğlu, üniversite ve K12 eğitiminin bütünleştirilmesinin önemini vurgulayarak, bu anlaşmanın diğer K12 okullar ve yükseköğretim kurumları için örnek teşkil edeceğini ümit ettiğini dile getirdi. Yükseköğretimde eğitim fakültelerine daha fazla önem verilmesi gerektiğine değinen Prof. Dr. Barbarasoğlu, ”Son derece nitelikli olan Hisar Okulları öğretmenlerinin sürekli gelişimini destekleyecek bu işbirliği için büyük heyecan duyuyorum” dedi.

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, MEF Üniversitesi ve Hisar Okulları arasında yapılan bu anlaşmanın Prof. Dr. Gülay Barbarasoğlu’nun girişimi ve vizyonu ile gerçekleştiğini ifade ederek anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Şahin ”Üniversitelere ve K12 için örnek teşkil eden bu anlaşma ile K12 ve yükseköğretim arasında bilgi paylaşımı, network ortamı ve sinerji olacağını düşünüyorum. Umarım iki taraf için de eğitimcilere yeni ufuklar açılacak” dedi.

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan ise Okulda Üniversite Modeli ile kurulan MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesinin eğitim sektöründe birçok ilki başardığını bu anlaşmanın da önemli bir adım olduğunu iletti. Prof. Dr. Özcan ”K12’de öğretmenlerimize eğitim bilimlerinde yüksek lisans yapmaları için fırsat verilmeli. Bu anlamda öğretmenlerinin mesleki gelişimine değer veren ve onları destekleyen Hisar Okulları’nı değerli yöneticilerini tebrik ediyorum” dedi.