Tüm Dünya’da 4-10 Ekim haftasında çeşitli etkinliklerle kutlanan “Dünya Uzay Haftası” ve Ay’a ayak basılmasının 50. yıldönümü kapsamında, Ortaokul öğrencilerimiz, Ortaokul Fen Bilimleri Bölümümüz tarafından organize edilen “Cut Out Moon Activity, Saturn V Pop-Rocket, Planet Masks” aktivitelerine katılmışlardır. Öğrencilerimiz aynı zamanda, 5 Ekim Cumartesi gecesi Dünya çapında gerçekleştirilen “International Observe the Moon Night” aktivitesine davet edilmiş olup farklı lokasyonlardan bireysel olarak yaptıkları gözlemlerini paylaşmışlardır.

Hafta boyunca farklı seviyelere ait derslerde hazırlanan gezegenler flip-book çalışmaları, Güneş Sistemi modelleri ve yapay uydu modelleri ile ilgili posterler haftanın son günü sergilenmiştir.

Öğrencilerimiz Astronomi ile ilgili bu keyifli aktivitelerle, derslerde öğrendikleri bilgileri pekiştirmişlerdir.