Hisar Lisesi Felsefe Kulübü’nün de dahil olduğu İstanbul Liseleri Felsefe Kulüpleri Platformu’nun (İLFKP), İnsan Hakları konulu etkinliğine 06 Aralık Cumartesi günü 3. kez ev sahipliği yapıyoruz. Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle düzenlenen, ana teması “Eğitim Hakkı” olan etkinliğin açılış konuşmasını Türkiye Felsefe Kulübü Başkanı İoanna Kuçuradi yapacak. 1960’lı yıllarda Hacettepe Üniversitesi’nde felsefe bölümünü kuran, başta Goethe Madalyası olmak üzere birçok uluslararası ödül kazanan Kuçuradi, felsefeyi salt kuramsal bir yaklaşımla ele almıyor, felsefi bakış açısıyla yaşanılan çağın olaylarını anlamak hedefi ile çalışmalarını sürdürüyor.

İoanna Kuçuradi’nin açılış konuşması ardından İstanbul’daki çeşitli okullardan katılımcı 120’den fazla lise öğrencisi, ana tema alında belirlenen “Bugünkü eğitimi sürdürmek mümkün mü?, Eğitim Ütopyaları ve Alternatif Okullar, Farklı Ülkelerde Uygulanan Eğitim Politikalarının Karşılaştırılması, Ekoloji ve Eğitim Hakkı” konularında atölye çalışmalarına katılacak. Hisar Okulları olarak gençlerin insan hakları konusunda daha derin düşünmelerini ve bu konuda aksiyona dönüşen somut çalışmalar yapmalarını desteklemeye devam edeceğiz.