Her yıl Aralık ayında tüm dünyada “Computer Science Education Week” kapsamında “Hour of Code” etkinlikleri düzenlenmektedir. Dünya çapında 15 milyondan fazla öğrencinin katıldığı bu etkinlikler, öğrencilerin problem-çözme ve yaratıcılıklarını geliştirmeye yardımcı olan bilgisayar bilimi ve programlama konusunda farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor.

CS Week kapsamında ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersleri boyunca ve ders dışında da çeşitli programlama uygulamalarını deneyimleme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz artırılmış gerçeklik, origamideki algoritmalar ve Code with Lego kulübü öğrencilerinin rehberliğinde lego ile kodlama atölyelerine katılarak algoritmik düşünme becerilerini geliştirdiler. Aynı zamanda 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz BT derslerinde ve Programming for Kids kulübünde geliştirdikleri Scratch projelerini sergilediler.