8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında her seviyeden öğrencilerimiz çeşitli farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiler.

Ortaokul 7. ve 8. Sınıf kız öğrencilerimizden oluşan gönüllü öğrenci ekibimiz, Ortaokul Sosyal Bilimler Bölümümüzün desteği ile “Cinsiyetçi Dil” ve “Kadına Yönelik Şiddet” konusunu düşündüler, tartıştılar ve sorguladılar.

Öğrencilerimiz okulumuzun farklı kademelerindeki kadın çalışanlarımız ile röportajlar yaptılar; akranlarına anket çalışmaları uyguladılar; ve film, poster ve kavramlar sözlüğü gibi çeşitli projeler geliştirdiler. Tüm bu çalışmaları kadın hakları konusunu farklı perspektiflerden inceleyerek tek bir websitesi altında topladılar. Yapılan röportajlar oluşturulan web sayfasında kolaj bir film olarak yayınlanırken aynı zamanda röportajlara ait posterler de Ortaokul binası içindeki panoda sergilenmekte.

Yapılan tüm çalışmaları görebileceğiniz web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Lise öğrencilerimiz ise Dünya Kadınlar Günü kapsamında organize ettikleri mini konser ve Lise binası panolarında yer verdikleri tarihe mal olmuş sanatçı, bilim insanı, aktivist, yazar, düşünür emekçi kadınlar hakkındaki görsel çalışmaları ile kadın hakları konusuna dikkat çektiler.