Eğitim yolu Hisar Okulları ile Lise döneminde kesişen Kaan Kahya, 2015 yılında Hisar Lisesi’nden mezun oldu.

Lise mezuniyeti sonrası en büyük hayali olan diş hekimliği bölümünü kazanan ve İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne başlayan Kaan bu yıl mezun oluyor. Doktora yapmayı planlayan ve kariyerine akademik olarak devam etmeyi düşünen mezunumuz aynı zamanda sosyal farkındalığı ve becerileri oldukça gelişmiş bir karaktere sahip. Yoğun geçen lisans eğitimine rağmen Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) gönüllüsü olarak pek çok projede yer alıyor. Ayrıca profesyonel olarak piyano çalan Kaan’ın aktif olarak müzik yaptığı bir grubu da bulunmakta.

Sağlık alanında çalışma isteği taşıdığı Lise yıllarında Hisar Okullarında girmiş olduğu SAT sınavı sayesinde Amerika’da Lise düzeyinde ulusal bir konferansa davet alan Kaan’ın diş hekimliği kararı buradaki kariyer seminerlerinde netleşmiş. Profesyonel meslek seçiminin yanı sıra Hisar’ın sosyal yönden de kendisine çok katkısı olduğunu belirten Kaan, başta KAÇUV olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşu ile Hisar’da tanıştığını anlatıyor. Lise döneminde aktif olarak yer aldığı müzik grubu ile piyano yeteneğini daha da geliştirme fırsatı bulur. İtalya’da düzenlenen San Remo müzik yarışmasına Hisar Okullarını temsilen giden öğrenci ekibinde yer alan mezunumuz burada edindiği tecrübeyle İstanbul Üniversitesi fakülte müzik kulübünün 3 yıl boyunca başkanlığını sürdürdüğünü belirtiyor.

Geçtiğimiz aylarda Türk Oral İmplantoloji Derneği’nin (TOİD) 31. Uluslararası Bilimsel Kongresi’nde hazırladığı vaka sunumunu yapan Kaan akademik kariyerinde başarıyla ilerleyerek bizleri gururlandıran bir mezunumuz. Hisar’lı olmayı “her açıdan donanımlı yetişkin bir dünya vatandaşı olmak” olarak tanımlayan Kaan’ı gönüllü çalışmaları için tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.