Lise öğrencilerimiz bir süredir “Green Movement” isimli çevreci bir geri dönüşüm projesi üzerinde çalışmaktalar. Bu anlamlı proje kapsamında katıldıkları yarışmada öğrencilerimizin sosyal medya hesaplarındaki ziyaretçi sayılarını artırmaya ihtiyaçları var. Siz de eğer öğrencilerimize destek olmak isterseniz Green Movement Instagram hesabını takip edebilirsiniz.

Green Movement Instagram Adresi

@greenmovement2020


Green Movement Projesi Nedir?

Projenin en temel hedefi; kullanıcı dostu bir uygulama yaratarak kişileri çözümün br parçası haline getirmek ve plastik kullanımının riskleri ve çevreye verdiği zararlar hakkında toplumdaki genel farkındalığı arttırmak. Öğrencilerimiz, proje için oluşturdukları online platform ile, ziyaretçilerine kendi plastik atıklarını geri dönüştürme fırsatı yaratmak istiyorlar.

Bu online platformda, platformu ziyaret eden müşterilerin geri dönüşüme tabi tutacağı plastik atıklar, seçilen tekstil fabrikalarının yardımıyla kumaşa dönüştürülecek. Üstelik müşteriler geri dönüştürdükleri plastik atıklar ve bunun sonucunda kazanacakları puanlar ile istedikleri bir giysiyi bedelsiz olarak alabilecekler. Ayrıca müşteriler plastikten geri dönüştürülerek yapılmış bir giysiyi her satın aldıklarında, aynı giysi Türkiye’nin Doğu bölgelerinde ekonomik imkanlardan yoksun bir öğrenciye bağışlanacak. Böylece bu projeden hem tüketiciler hem maddi olanakları kısıtlı öğrenciler ve en önemlisi çevremiz faydalanacak.

Green Movement Projesi’nin websitesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.