Hisar Okulları’ndaki eğitim hayatına 9. Sınıfta başlayan Zeynep Şen, 2011 yılında Hisar Lisesi’nden mezun oldu.

Mezuniyet sonrası New York’ta Sarah Lawrence College’ta eğitim alan Zeynep, burada ağırlıklı olarak edebiyat ve yaratıcı yazarlık üzerine odaklandı ve Hisar’da öğrenmeye başladığı İspanyolca dilini geliştirdi. 2. sınıfta katıldığı British Council tarafından düzenlenen çeviri yarışmasında 10 finalistinden biri oldu.

Üniversite son sınıftayken bir edebiyat ajansında staj yapmaya başladı ve bu staj deneyimi Zeynep için kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Yeni yazarlar ve yetenekler keşfederek onları okurlarla buluşturan edebiyat ajanlığı stajı profesyonel bir işe dönüştü ve Zeynep yaklaşık 1 yıl kadar Amerika’da yeni yazarlar bularak, eserlerini editörel açıdan çalışıp onları çeşitli yayınevlerine sundu. 2017 yılında American Literary Translators Association tarafından, 2018 yılında ise İstanbul Fellowship tarafından seçilerek burs aldı.

Kariyer hedefi çok iyi bir edebiyat ajanı olarak okurları değerli eserlerle buluşturmak olan Zeynep, bu mesleğe tutku ile bağlanmasındaki en büyük katkının Hisar’da kazandığı okuma tutkusu olduğunu belirtiyor. Şimdilerde Türkiye’ye dönen mezunumuz edebiyat ajanlığı işine Amerika’daki WordLink Ajansı adına İstanbul’da devam etmekte. Bu ajansta temsil etmeye başladığı ilk eser olan Erik Edstrom’un “Un-American: A Soldier’s Reckoning of Our Longest War” isimli kitabı 2020 yılında Bloomsbury Yayınevi tarafından basıldı. New York Times’da da yer bulan kitap oldukça ilgi görüyor. https://www.nytimes.com/2020/05/22/books/review/un-american-erik-edstrom.html

Son dönemde Babazula vokalisti Esma Ertel’in yazdığı ve sanatçı Mehmet Güleryüz’ün illüstrasyonunu yaptığı bir çocuk kitabının haklarını Doğan Kitap’a satan Zeynep, kitapla birlikte Grafson Plak tarafından bir albüm çıkarılmasını da önermiş. 2020 Ekim ayında kitap ve albüm Türkiye’de yayınlandıktan sonra bu eserleri yurtdışındaki okur ve yazarlarla buluşturmayı hedefleyen Zeynep’in çalışmakta olduğu kişiler arasında Olimpik atlet, astronot, kuantum fizikçi ve balerin olan yazarlar bulunuyor. Onların eserleri için Amerika’daki en uygun yayınevlerini araştıran Zeynep eş zamanlı olarak Meksika’da, Türkiye’de ve diğer pek çok ülkede farklı yazarların kitaplarının basılmasını da sağlamakta.

Hisar Okulları’nı tutkularını keşfedip geliştirdiği ve onları hayatta yapmak istediği şeye dönüştürebileceğine inandığı bir yuva olarak tanımlayan sevgili mezunumuz Zeynep ile gurur duyuyor; edebiyat yolculuğunda nice başarılar diliyoruz.