Hisar Okulları Bilişim Stratejileri Merkezi; bilişim stratejilerinin öğrenme ortamlarını destekleyecek şekilde belirlenmesi, değişen şartlara ve ihtiyaçlara hızla adapte olabilen sürdürülebilir, yönetilebilir ve dinamik bir ekosistemin K12 bütünlüğünde yapılandırılması amacıyla 2019-2020 Akademik Yılında kurulmuştu. Merkezimizin kuruluşu ve faaliyetleri, 2 Eylül Salı günü düzenlenen çevrim içi basın toplantısında eğitim ve teknoloji alanından basın mensuplarına duyuruldu.

Bilişim Stratejileri Merkezimiz, kuruluşundan bugüne geçen kısa sürede Hisar Okullarında uygulanacak farklı eğitim modellerine yönelik gerekli akademik ve alt yapı çalışmalarını yapılandırmanın yanı sıra belirsizlikler barındıran süreçte tüm eğitim sektörüne açık kaynak oluşturacak uzaktan eğitim politikası, raporlar ve yol haritaları yayınladı. Basın toplantısında Genel Müdür Yardımcılarımız Gülçin Cırık Doğramacı ve Meral Olcay, Lise Müdürümüz Okan Uzelli ve Bilişim Stratejileri Merkezi Koordinatörümüz Dilara Vardar, Merkezin faaliyetleri hakkında bilgi verdiler; aynı zamanda Türkiye genelindeki tüm eğitim kurumlarının faydalanacağına inandığımız ipuçlarını ve yöntem önerilerini paylaştılar.

Basın Toplantısını izlemek için lütfen tıklayınız.