Hisar Okullarındaki eğitim hayatına 6. Sınıfta başlayan Ali Ömer Erener 2018 yılında Hisar Lisesinden mezun oldu.

Genç yaşlardan beri çizime karşı büyük merakı olan Ali Ömer, bu merakını teknik anlamda geliştirmek üzere gittiği New York’ta, School of Visual Arts Üniversitesinde İllüstrasyon Bölümünden kabul aldı.

Üniversite 3. sınıf öğrencisi olan ve lisans projesi olarak “All in the Family” teması üzerine çalışan mezunumuz; bu proje ile pandemi sürecinde önemini bir kez daha anladığımız aile ve ev konusuna değinmeyi planlıyor.

Yaptığı çizimler profesyonel platformlarda da ses getiren Ali Ömer, 2020 yazında Sertab Erener’in yeni albümünde yer alan parçalardan biri için illüstrasyonlar yaptı ve bu çizimler bir animasyon video klip haline getirildi. Üniversite sonrası kariyer hedefleri arasında sanat galerisinde çalışmak ve serbest olarak illüstrasyon yapmaya devam etmek olan mezunumuz, özellikle farklı markalar, gazeteler ve dergiler için çizimler yapmak ve yarattığı tablolarla bir bütünlük yakalamak istiyor.

Hisar’ın öğrencileri için yarattığı sıcak eğitim ortamını hem sanata önem veren hem de öğrencilerin kendi potansiyellerini görmeleri ve geliştirmeleri için fırsatlar sunan bir yer olarak tanımlayan mezunumuz, lisans eğitiminde sanat ağırlıklı alanlar düşünen Hisarlı öğrencilerin diğer adaylara göre çok daha avantajlı olacağını belirtiyor.

Hisar Okullarını güzel dostlukların kazanıldığı, keyifli ve birikimli bir eğitim hayatı olarak nitelendiren Ali Ömer, Hisarlı olmayı ise kendini büyük biri ailenin içinde bulmak olarak tanımlıyor.

Sevgili mezunumuza kariyer yolunda başarılar diliyoruz.