Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümümüz öğrencilerimizin psiko-sosyal gelişimlerini önemseyerek yıl boyunca onları destekleyici seminer ve atölye çalışmaları düzenlemektedir. Bu faaliyetlerde olumlu arkadaş ilişkileri kurma, bu arkadaşlıkları sürdürme, çözüm odaklı bakış açısı kazanma ve çatışma çözme becerileri geliştirme gibi çeşitli temalar belirlenmekedir.

Bu doğrultuda 24 ve 26 Kasım tarihlerinde Ortaokul 5. Sınıf öğrencilerimize yönelik olarak Yaratıcı Drama ve Okuma Eğitmeni Çiğdem Odabaşı tarafından gerçekleştirilen seminerde “Ö.T.E.K.İ.: Gizli Topluluk” isimli kitap üzerine okuma çalışmaları yapılmış ve bu çalışmalar aracılığıyla öğrencilerimizin farklı olmak, akran zorbalığı, duyarlılık ve dayanışma yönünde farkındalıklarının arttırılması amaçlanmıştır.