Hisar Okulları olarak farkındalık yaratmak üzere planladığımız toplum hizmetleri projelerimiz çerçevesinde öğrencilerimizle gıda güvenliği ve sağlıklı beslenme konularında çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda; Beden Eğitim Bölümümüzün destekleri ile 11 Aralık Cuma günü düzenlenen çevrimiçi seminerde Ortaokul 6. Sınıf öğrencilerimiz Yard. Doç. Dr. Bülent Şık ile bir araya geldi. Öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan ve zehirsiz sofralar kurmanın yollarını aktaran Bülent Şık’a katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Bülent Şık Kimdir?

Gıda Mühendisi olan Bülent Şık, çevre dostu analiz yöntemleri geliştirilmesi üzerine doktora yapmıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren çeşitli laboratuvarlarda çalışmış ve 2009 Yılında öğretim üyesi olarak Akdeniz Üniversitesi bünyesinde görev yapmaya başlamıştır. Üniversitede Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi’nin kurulumu ve faaliyete geçmesi çalışmalarını yürütmüştür. 2010-2015 yılları arasında aynı merkezde Teknik Müdür Yardımcısı olarak gıdalarda ve sudaki katkı maddelerinin ve çeşitli toksik kimyasal maddelerin kalıntılarının belirlenmesi üzerine çalışmalar gerçekleştirmiştir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde öğretim üyeliği yapmıştır. Türk Toraks Derneği 2019- Çevre ve İklim Sorunları Savunuculuk Ödülü ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2019- Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü sahibidir.