8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerimiz kapsamında akademik ve idari kadromuza yönelik çevrimiçi bir sanat atölyesi gerçekleşti. Clarissa P Estes’in “Kurtlarla Koşan Kadınlar” eserindeki Bilge Kadın La-Loba’dan ilham alınarak başlanan etkinlikte 15 kişilik katılımcı grup müzik eşliğinde iç dünyalarına çıktıkları yolculukta ihmal ettikleri ve geçmişten onlara miras olarak aktarılan iç kaynakları ile bağ kurdular. Rupi Kaur’un etkileyici şiir ve resimlerinden yola çıkarak kendi şiirlerini yazan ve bu şiirlerin görsellerini oluşturan katılımcılara bu atölye çalışmasında “Dışavurumcu Sanat” tekniği ile sevgili Aylin Vartanyan önderlik etti; kendisine en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Aylin Vartanyan Dilaver Kimdir?

Columbia Üniversitesi Alman Edebiyatı Bölümü’nde Yüksek Lisans  Eğitimini tamamlamıştır. European Graduate School’da Dışavurumcu Sanat ve Sosyal Dönüşüm  alanında doktora eğitimine devam etmektedir. İlgi duyduğu alanlar toplumsal cinsiyet bakış açısı  ve post-hafıza, çatışma dönüşümü, Boal’in Ezilenlerin Tiyatrosu pratiği ve sanat yoluyla anlatıları  dönüştürmektir.1994 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun bir  üyesidir. Halen İleri İngilizce Biriminde Eleştirel Okuma ve Yazma dersleri vermektedir. 2006  yılından Boğaziçi Üniversitesi Barış Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde müdür  yardımcılığı yapmaktadır. Merkez çalışmalarının bir parçası olarak konferanslar organize  etmekte, eğitim malzemeleri hazırlamakta, öğrenciler, eğitmenler ve STK çalışanları ile  çatışmaları dışavurumcu sanat yoluyla dönüştürme alanında atölyeler yürütmektedir.