Hisar Okullarındaki eğitim hayatına Lise 9. Sınıfta başlayan Pia Alara, 2016 yılında Hisar Lisesinden mezun oldu. Lisans eğitimini İngiltere’nin en iyi okulları arasında gösterilen Bath Üniversitesinde alan mezunumuz burada “Management with Marketing” bölümünde okudu.

Kurucu ortak olarak yer aldığı The Ned / Lon şirketi ile girişimci bir adım attı ve yurtdışına okumaya gidecek olan öğrencilere ev bulma, ulaşım ve taşınma gibi çeşitli alanlarda hizmet vermek üzere çalışmalara başladı. Bu süreçte özellikle gayrimenkul projelerini geliştirme, fizibilite çalışmalarını takip etme ve işlemlerin yasal düzenlemelere uygun olmasını sağlama süreçlerinden çok keyif alan Pia, gayrimenkul sektörüne duyduğu ilgiden dolayı bir süre Londra’da Servotel Corporation’da “Araştırma ve Proje Geliştirme Analisti” olarak çalıştı.

Şimdilerde “Getir” şirketinde “Property Acquisition Associate” olarak çalışan mezunumuz, kariyer planlaması sürecinde Hisar Okullarına çok şey borçlu olduğunu ifade ediyor. Lise 11. Sınıf itibariyle Üniversite ve bölüm seçimi gibi konularda Hisar Yurtdışı Üniversite Danışmanlık Ofisinden destek ve yönlendirme alan mezunumuz, özellikle kendi potansiyelini en iyi şekilde gösterebileceğine inandığı İngiltere’deki Bath Üniversitesi tarafından kabul edilmesinde Hisar’ın büyük etkisi olduğunu belirtiyor.

Profesyonel kariyerine başarıyla devam eden mezunumuz aynı zamanda sporla da çok ilgili. İyi bir golf oyuncusu olan Pia, aynı zamanda milli bir sporcu. 12 yaşından beri binicilikte Türk Milli Takımında yer alan Pia, ülkemizi yurtdışında pek çok yarışmada başarılı bir şekilde temsil ediyor.

Gayrimenkul alanında yetkin bir uzman olmayı hedefleyen mezunumuz, 2022 yılında City University Cass Business School’da “Real Estate Investment” alanında yüksek öğrenim görmeye hazırlanıyor. Hisar’ı disiplinli ve yenilikçi bir kurum olarak gören; Hisar’lı olmayı ise etik ve açık görüşlü olmak olarak tanımlayan sevgili Pia’ya başarılar diliyoruz.