Cambridge Üniversitesi’nde düzenlenen PiWars yarışması, Türkiye’de ilk kez 2019 yılında Hisar Okullarında, Lise öğrencilerimiz tarafından düzenlenmiştir.

Her yıl Hisar ev sahipliğinde devam ettirilen Piwars Türkiye, bu yıl üçüncü kez, Nisan 2021’de, 67 takımın katılımıyla online bir platformda organize edildi. Etkinlikte; yarışmanın yanı sıra 3D tasarım, programlama ve temel elektronik gibi konu başlıklarındaki eğitimler öğrencilerimiz tarafından 1500’ü aşkın katılımcıya Udemy kanalı aracılığıyla verildi.

Yarışmada takımlar, Raspberry Pi tabanlı mobil robotlar üretip, bu robotları engebeli parkur tamamlama, labirent çözme ve hedef vurma gibi hem uzaktan kumandalı hem de otonom görevlerde yarışırlarken, etkinlik ücretsiz olarak tüm Lise öğrencilerinin katılımına açık ve maddi açıdan robot kiti temin edemeyecek takımlara destek verilecek şekilde organize edildi.

Bu süreç; Hisar öğrencilerinin programlama, elektronik ve robotik konularında hakimiyetlerini arttırmalarının yanı sıra mentorluk, liderlik ve organizasyon yeteneklerini geliştirmelerine de büyük katkı sağlamıştır.

Yarışmaya katılan takımlar başta olmak üzere, tüm öğrencilerimizi ve sürece destek olan öğretmenlerimizi yürekten kutluyoruz.