Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Uzay Haftası Derneği’nin (WSWA) desteğiyle koordine edilmekte olan Dünya Uzay Haftasını Ortaokul öğrencilerimiz Fen Bilimleri derslerinde hazırladıkları etkinliklerle kutladılar.

Bu yıl teması “Uzayda Kadın” olarak belirlenen 4-10 Ekim Dünya Uzay Haftasında 5. Sınıf öğrencilerimiz kadın astronomlar ile ilgili araştırmalar yapıp sunum hazırlarken, 6. Sınıflar kadın astronomları tanıtan videolar çekip Ortaokul B blok televizyonlarında yayınladılar. 7. Sınıf öğrencilerimiz Türk kadın astronomlar ile ilgili poster çalışması hazırlayıp sergilediler. 8. Sınıflar ise kadın astronomlar ile ilgili Hidden Figures: Great Women Scientists In the History of Space Science, An Awareness Study for World Space Week | Women In Space isimli çalışmalarını hazırlayarak Padlet uygulamasında dergilediler. Ayrıca hafta boyunca Yazma Becerileri Merkezimiz ve Fen Bilimleri Bölümümüzün işbirliği ile öğrenciler için “Space Week Writing Contest” düzenlendi.