2018 yılında Hisar Lisesinden üçüncülük derecesi ile mezun olan Ahmet Cem Karadeniz üniversite eğitimine devam ettiği Columbia Üniversitesi Mühendislik Okulunu birincilikle bitiren ilk Türk öğrenci oldu.

Atatürk ve Hisar Okulları rozeti ile Columbia Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşma yapan; birincilik derecesi yanı sıra Mühendislik Okulu’nun en yüksek onuru olan ve okul birincisine takdim edilen Illig madalyasını, etik, ahlaki ve eşitlikçi girişimlerde bulunan öğrencilere verilen Principled Action King’s Crown Leadership Excellence ödülünü ve Makine mühendisliği departmanının en prestijli iki ödülünden biri olan William A. Hadley ödülünü alan Ahmet Cem’in ismi departmanın duvarına asıldı.

New York’ta “BofA Securities”te çalışmaya başlayan mezunumuzun ilham verici akademi ve kariyer yolculuğu Hürriyet Gazetesi’nde Nuran Çakmakçı’nın köşesinde de yer buldu.

Sevgili mezunumuz Ahmet Cem Karadeniz ile gurur duyuyor, yürekten kutluyoruz.