1 Nisan’da 11. sınıf öğrencilerimiz Ecem S. ve İpek E. Fizik öğretmenleri ile birlikte Ankara ODTÜ’de “Physics Masterclass” etkinliğine katıldılar. Physics Masterclass etkinliği, uluslararası alanda 13. senesinde olan, 45 ülkeden 10.000 liseli gencin katıldığı, ülkemizde 5. kez ODTÜ Fizik Bölümünde gerçekleştirilen bir etkinliktir. Tüm gün süren bu etkinlikte, sabah ODTÜ Fizik Bölümü’nün öğretim üyeleri tarafından parçacık fiziği, CERN ve Büyük Hadron Çarpıştırıcısı tanıtıldı. Sonrasında, öğrenciler bulut odasında atomaltı parçacıkları gözle gözlemleme fırsatı buldular ve parçacık dedektörleri hakkında bilgi aldılar. Öğleden sonra ise ATLAS deneyinin son almış olduğu veriler, ikişer öğrenci grupları tarafından, bilgisayarlar yardımıyla analiz edildi ve etkinliğe katılan öğrenciler çıkan sonuçları tartıştılar. Sonrasında CERN ve aynı gün Masterclass etkinliğine katılan Avrupa’dan 5 üniversiteden lise öğrencileriyle yapılan canlı bağlantı ile sonuçlar karşılaştırıldı ve tartışıldı. Etkinliğe katılan öğrencilerimize, uluslararası geçerli bir sertifika verildi.