Kütüphane

Hisar Okulları Kütüphaneleri, okulumuzun vizyon, misyon ve özdeğerlerine uygun olarak çalışır ve bu doğrultuda hareket eder. Okulumuzda gerçekleştirilen tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerini destekler, okuma öğrenme ve araştırma alışkanlıklarını kazandırmak ve bu yetkinliği geliştirmek için çalışmalar yapar. Okulumuzun eğitim ve öğretim faaliyetleri doğrultusundaki kaynak ihtiyacını gidermeye çalışırken aynı zamanda tüm bireylerin entellektüel gelişimlerini de destekler.

Hisar Okulu Kütüphaneleri İlkokul, Ortaokul ve Lise kütüphanesi olmak üzere toplam 6 kişilik kadrosuyla hizmet vermektedir.

Hisar Okulları Kütüphaneleri’nde 50.000 üzerinde kaynak bulunmaktadır. Ayrıca doğru ve güvenilir bilgiye erişimi hızlandırmak ve alternatif erişim yolları sunmak amacıyla online kaynaklar sürekli olarak güncellenmekte ve yenilenmektedir (e-book, online veritabanı abonelikleri, online film arşivi vb. gibi).

Hisar Okulları Kütüphaneleri uluslararası standartlar çerçevesinde kaynaklarını düzenler ve hizmet verir.

Tüm Hisar Okulu ailesi, kütüphane koleksiyon bilgisine ve çevrimiçi sunulan kütüphane hizmetlerine 7/24 kampüs sınırları dışıda dahil olmak üzere erişebilmektedirler.

Uzaktan Eğitim Sürecinde Kütüphane Kaynaklarının Kullanımı

Hisar Okulları Kütüphanesi, Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşadığımız sürecin başladığı ilk günden bu yana hem okulumuz tarafından gerçekleştirilen uzaktan eğitim sürecini desteklemek, hem de Hisar Okulları topluluğunun tüm fertlerinin kaynak ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin proje hazırlama ve bu gibi devam eden eğitim-öğrenim süreçlerine de destek verilmektedir.

İçinde bulunduğumuz bu süreçte çevrimiçi kaynak ihtiyacı ve önemi artmıştır. Bu kapsamdaki ihtiyaçlara da yanıt verebilmek amacıyla Hisar Okulları Kütüphanesi tarafından bazı uluslararası veritabanı, e-kitap ve süreli yayın platformlarına erişim imkanı sağlanmıştır. Bu çevrimiçi hizmetlere aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla erişebilirsiniz.

Britannica School

OverDrive

Pressreader

Tüm dünyadaki eğitim kurumlarında uzaktan eğitim süreci devam ederken pek çok yerli ve yabancı kurum ve kuruluşlar da kaynaklarını Internet üzerinde erişime açmıştır. Erişimi kolaylaştırmak için derlediğimiz kaynaklara aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.

Türkçe Kaynaklar

İngilizce Kaynaklar

Kütüphane Kuralları

Kütüphane Kurallarına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Kütüphane Çalışma Saatleri

Hisar Okulları kütüphaneleri çalışma saatleri aşağıdaki gibi düzenlenmiştir;

Pazartesi 8:00 – 16:20

Salı 8:00 – 16:20

Çarşamba 8:00 – 16:20

Perşembe 8:00 – 16:20

Cuma 8:00 – 15:20

Hafta sonu kapalı

Kutuphane@ggl.hisarschool.k12.tr

İlkokul 364 00 00 (186)

Lise 364 00 00 (386-388)

Kütüphane Kataloğu

Kütüphane Kataloğumuza bu linkten erişebilir ve kaynak taraması yapabilirsiniz.

E-Kaynaklar

Üyeliğimiz bulunan online veritabanları :

Britannica School

PressReader

DigiLab

OverDrive

(Erişim ile ilgili sorularınız için bizimle irtibata geçebilirsiniz.)

Faydalı Dokümanlar

Faydalı linklere buradan ulaşabilirsiniz.