Kütüphane

Hisar Okulları Kütüphaneleri, okulumuzun vizyon, misyon ve özdeğerlerine uygun olarak çalışır ve bu doğrultuda hareket eder. Okulumuzda gerçekleştirilen tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerini destekler, okuma öğrenme ve araştırma alışkanlıklarını kazandırmak ve bu yetkinliği geliştirmek için çalışmalar yapar. Okulumuzun eğitim ve öğretim faaliyetleri doğrultusundaki kaynak ihtiyacını gidermeye çalışırken aynı zamanda tüm bireylerin entellektüel gelişimlerini de destekler.

Hisar Okulu Kütüphaneleri İlkokul kütüphanesi ve Ortaokul-Lise kütüphanesi olmak üzere iki kütüphanede toplam 6 kişilik kadrosuyla hizmet vermektedir.

Hisar Okulları Kütüphaneleri’nde 50.000 üzerinde kaynak bulunmaktadır. Ayrıca doğru ve güvenilir bilgiye erişimi hızlandırmak ve alternatif erişim yolları sunmak amacıyla online kaynaklar sürekli olarak güncellenmekte ve yenilenmektedir (e-book, online veritabanı abonelikleri, online film arşivi vb. gibi).

Hisar Okulları Kütüphaneleri uluslararası standartlar çerçevesinde kaynaklarını düzenler ve hizmet verir.

Tüm Hisar Okulu ailesi, kütüphane koleksiyon bilgisine ve çevrimiçi sunulan kütüphane hizmetlerine 7/24 kampüs sınırları dışıda dahil olmak üzere erişebilmektedirler.

Kütüphane Kuralları

Kütüphane Kurallarına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Kütüphane Çalışma Saatleri

Hisar Okulları kütüphaneleri çalışma saatleri aşağıdaki gibi düzenlenmiştir;

Pazartesi 8:00 – 16:30

Salı 8:00 – 16:30

Çarşamba 8:00 – 17:00

Perşembe 8:00 – 16:30

Cuma 8:00 – 15:00

Hafta sonu kapalı

Kutuphane@ggl.hisarschool.k12.tr

İlkokul 364 00 00 (186)

Lise 364 00 00 (386-388)

Kütüphane Kataloğu

Kütüphane Kataloğumuza bu linkten erişebilir ve kaynak taraması yapabilirsiniz.

E-Kaynaklar

Üyeliğimiz bulunan online veritabanları :

Britannica

Press reader

Atlas online

(Erişim ile ilgili sorularınız için bizimle irtibata geçebilirsiniz.)

Faydalı Dokümanlar

Faydalı linklere buradan ulaşabilirsiniz.