Almanca

Lise seviyesinde Almanca derslerimiz Hazırlık-9-10-11. Sınıflarda haftada 3 ders saati, 12. Sınıfta haftada 2 ders saati olarak sürdürülür.

Lise Almanca derslerinde amaç, öğrencilerimizin Fransızca dilinin yapısına ve kelime hazinesine hakim olmalarını, kendilerini uygun biçimde ifade etmelerini, mevcut dil seviyelerini özgün bağlamlarda geliştirmelerini, Alman kültürünü tanımalarını ve Kültür Merkezleri tarafından uygulanan sertifika sınavlarında başarılı olmalarını sağlamaktır.

Hazırlık ve 9. Sınıf Başlangıç Seviyesi

Hazırlık ve 9. Sınıf Almanca Başlangıç ders programında; selamlaşma, tanışma (kendini tanıtma),hal hatır sorma, form doldurma, aile bireyleri, sayılar (0-50), uyruklar, meslekler, fiziksel tasvir, renkler, en temel giyim eşyaları, ilgi alanları, hobiler, spor dalları, müzik aletleri (fiiller+basit cümle kurulumu+basit soru kalıpları şeklinde),özür dileme, tebrik kartı yazma, günler, aylar, mevsimler, saatler, günlük rutin, ders programı, evin bölümleri, ev eşyaları, yer-yön edatları, dükkan isimleri, basit yol tarifi, yiyecek ve içecekler, alışveriş diyalogları, restaurant diyalogları konuları işlenir.

9.Sınıf 2. Seviye

9. Sınıf 2. Seviye Almanca ders programında, kendini ve başkasını tanıtma, soru kalıpları, form doldurma, uyruklar ve meslekler, fiziksel tasvir, karakter tasviri, biyografik çalışmalar, saatler, günlük rutin, hikaye yazma, kitap çalışması, karakter tasviri, özet çıkarma, çevre ve önemi, dükkanlar, okul hayatı, dersler ve ders programları konuları işlenir.

10.Sınıf

10. Sınıf Almanca ders programında, kıyafetler, giyim stilleri, tarzını yaratma çalışması, alışveriş diyalogları, hava durumu, zaman, evin bölümleri, yaşam biçimleri, ev eşyaları, yer-yön edatları, mağazalar, ulaşım araçları, yol tarifi, yiyecekler-içecekler, yemek tarifleri, farklı kültürel lezzetler, restoran diyalogları, gelecek planları, tatil aktiviteleri konuları işlenir.

11. Sınıf

11. Sınıf Almanca ders programında geçmiş tatil, şehir hayatı ve köy hayatının karşılaştırılması, görsel medya (TV program çeşitleri ve içerikleri/ film türleri/ karşılaştırma yapma), gençliğin güncel sorunları ve tavsiye verme, dengeli beslenme ve sporun önemi konuları işlenmektedir.

12. Sınıf

12. Sınıf Almanca ders programında Fransızca dilinin konuşulduğu ülkelerin ünlü kişileri ve hayatları, Avrupa filmleri ve afiş çalışması, karşılıklı konuşma diyalogları ve canlandırmalar, yaşadığım yer ve çevrem, Alman yemek kültürü konuları işlenmektedir.