Müzik

Müzik Hisar'da yaşamın vazgeçilmez unsurlarından birisi olarak karşımıza çıkar. Güçlü ve geniş akademik kadromuz her yıl okul orkestralarındaki yaklaşık 200 öğrencimize akademik derslerinin yanı sıra, kulüp saatlerinde de destek olur. Hisar Okulları'nın müziğe verdiği önem güçlü profesyonel ses stüdyolarından, prova odalarına, enstrümanlardan performans sahnelerimize kadar fiziksel altyapımız ile kendini göstermekte, sonuçları ise öğrencilerimizin performansları ve aldıkları ödüller ile belgelenmektedir.

Feyyaz Berker Konserleri

Okulumuzun değerli kurucusu merhum Feyyaz Berker anısına, Müzik Bölümümüzün girişimi 2018-2019 Akademik Yılında ilk kez Feyyaz Berker Klasik Müzik Konserlerini düzenliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planladığımız konser serisi 2018-2019 Akademik Yılında aşağıdaki program dahilinde 4 konser olarak gerçekleşecektir.

Ulucan Trio: 7 Ekim 2019

Keman sanatçısı Özcan Ulucan, piyano sanatçısı Birsen Ulucan ile çellist Ozan Evrim Tunca’nın ilk defa bir araya geldikleri Klasik Keyifler Oda Müziği Festivalinden beri hiç ayrılmadan sürdürdükleri sanatsal dostluğun bir ürünü olan bu trio, Türkiye’deki saygın tüm konser salonlarında dinleyici ile buluşmaktadır. Özellikle genç insanlara ulaşmayı misyon edinmiş Ulucan Trio, sezonun ilk konserinde Hisar Okulları Feyyaz Berker Salonunda bizlerle birlikte olacak.

Emir İlgen: 10 Şubat 2020

2003 doğumlu genç yetenek Emir İlgen, 16 yaşına kadar Haydn, Bach, Beethoven, Schumann ve Saint-Saens’ın eserlerinden oluşan beş piyano konçertosunu; İzmir Devlet Senfoni, Türkiye Gençlik, Rusya Rostov Filarmoni, Antalya Devlet Senfoni ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestraları ile çalmıştır. Aralarında Gürer Aykal, Cem Mansur, Tassos Simeonidis’in de bulunduğu orkestra şefleri ile çalışma imkanı bulmuştur. Aldığı onlarca uluslararası ödülle kısa zamanda adını duyuran Emir İlgen’i gençlerimizi motive edecek bu konserle sahnemizde ağırlıyoruz.

Cana Gürmen & Cihat Aşkın: 13 Ocak 2020

Bir yanda Türkiye’nin en geniş repertuvarlı piyanistleri arasında anılan, katıldığı festivaller ve Türkiye’nin dört bir yanında verdiği konserlerle klasik müziğin yaygınlaşmasına büyük hizmetler veren Cana Gürmen... Diğer yanda ise müzik otoriteleri tarafından günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olarak tanınan, dünyanın birçok yerinde konserler veren,  ulusal ve uluslararası alanda yine birçok ödülün sahibi Cihat Aşkın... Başarılı kariyerlerinin ve uzun yıllar boyu yetiştirirken müzik aşkını aşıladıkları birçok öğrencinin yanı sıra, oda müziği alanında da değerli projelere imza atan ikili eşsiz performanslarıyla bizlerle.

Konserlerimiz

Yıl Sonu Konserleri

Her akademik yılın sonuna yaklaşırken, öğrencilerimiz o yılın çalışmalarının bir ürünü olan Yıl Sonu Müzik Şöleni'ni ve tematik konserleri sunarlar.

Yeni Yıl Konseri

Öğrencilerimiz her yıl Aralık ayında verdikleri Yeni Yıl Konseri ile izleyicilere keyifli saatler yaşatırlar. Okulumuzun bir çok mezunun aktif olarak bu konserlere katılması geleneksel hale gelmiştir.

Yarışmalar

Düzenlediğimiz Yarışmalar

Ödüllerimiz

• 2018 Uluslararası Sanat Festivali Sea Sun Yarışması, 13-18 Yaş Gitar Orkestrası 1.liği.
  • 2018 Okan Üniversitesi Liseler Arası Müzik Yarışması Türkiye 3.lüğü
  • 2015 GEF Sanremo Okullarda Yaratıcılık Festivali Birincilik
  • 2014 Maltepe Üniversitesi Liselerarası Müzik Yarışması - En İyi Düzenleme
  • 2014 Maltepe Üniversitesi Liselerarası Müzik Yarışması - Pop Kategorisi 2'incilik