Müzik

Müzik Hisar'da yaşamın vazgeçilmez unsurlarından birisi olarak karşımıza çıkar. Güçlü ve geniş akademik kadromuz her yıl okul orkestralarındaki yaklaşık 200 öğrencimize akademik derslerinin yanı sıra, kulüp saatlerinde de destek olur. Hisar Okulları'nın müziğe verdiği önem güçlü profesyonel ses stüdyolarından, prova odalarına, enstrümanlardan performans sahnelerimize kadar fiziksel altyapımız ile kendini göstermekte, sonuçları ise öğrencilerimizin performansları ve aldıkları ödüller ile belgelenmektedir.

Feyyaz Berker Konserleri

Okulumuzun değerli kurucusu merhum Feyyaz Berker anısına, Müzik Bölümümüzün girişimi 2018-2019 Akademik Yılında ilk kez Feyyaz Berker Klasik Müzik Konserlerini düzenliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planladığımız konser serisi 2018-2019 Akademik Yılında aşağıdaki program dahilinde 4 konser olarak gerçekleşecektir.

Camerata Saygun Orda Orkestrası: 12 Kasım 2018

Camerata Saygun, Prof. Nuri İyicil tarafından 2005 yılında kuruldu. Türk bestecilerinin eserlerini tanıtmayı sonsuz bir görev bilinci ile sürdüren sanatçı, büyük emek ve birikimlerinin sonucu olarak kurduğu oda orkestrasına da “Saygun” ismini vererek bu çizgisini devam ettirdi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan topluluk, Uluslararası Eskişehir Festivali, Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Caddebostan Kültür Merkezi gibi önemlii salonlarda konserler vermiştir. 2011 yılında Viyana Don Juan Arşivi ve Avusturya Kültür Ofisi katılımıyla, W.A. Mozart'ın Bastien & Bastienne Operası konseri ve DVD kaydı yapılmıştır.

Cemarata Saygun’u Feyyaz Berker Salonunda ağırlayacağımız bu konserde değerli sanatçılar; piyanist Dilek Yonat Batıbay, keman virtüözü Çiğdem İyicil, çellist Çağlayan Çetin ve solist Mehmet Yasemin’i Feyyaz Berker Salonunda dinleyeceğiz. Biletler için tıklayınız.

Boğaziçi Gençlik Korosu: 10 Aralık 2018

Edindiği sayısız başarı, yürüttüğü ve yer aldığı sıra dışı yenilikçi projeler ile Türkiye’de koro kültürünün yaygınlaşmasında öncülük eden Boğaziçi Gençlik Korosu, Şef Masis Aram Gözbek tarafından Eylül 2014’te kurulmuştur. Koronun kuruluşu ülkemizde çok sesliliğin bir ortak değer haline gelmesi yolunda atılmış önemli bir adımdır.

Boğaziçi Gençlik Korosu, 15-21 yaş arası genç santçılardan oluşan 35 kişilik dinamik bir kadroya sahiptir. Feyyaz Berker Salonumuzda ağırlamaktan mutluluk duyduğumuz Boğaziçi Gençlik Korosu Türkiye’nin farklı şehirlerinde 100’e yakın konserde ve çeşitli festivallerde sahne almış, aynı zamanda uluslararası alanda da adından sıkça söz ettirmektedir. Biletler için tıklayınız.

Erdem Sökmen & Hasan Meten Gitar İkilisi: 14 Ocak 2019

Ülkemizin en önemli müzisyenlerinden olan Erdem Sökmen ve Hasan Meten 2013 yılında bir araya geldiler. Bellinati, Pascoal, Garoto, Castro Neves, Towner, Gismonti ve Assad gibi bestecilerin eserlerinden oluşan bir repertuvara sahip olan Gitar İkilisi, uluslararası festivallerde ve Türkiye’deki çeşitli konser salonlarında konserler verdi.

Latin Amerikalı bestecilerin zengin melodik ve ritmik yapıdaki eserleri, Erdem Sökmen’in özgün düzenleme ve doğaçlamaları ile daha keyifli ve seçkin bir nitelik kazandı.

Erdem Sökmen ve Hasan Meten Gitar İkilisini güçlü yorum ve tuşeleriyle sergileyeceleri etkileyici performanslarında Feyyaz Berker Salonumuzda ağırlayacağız. Biletler için tıklayınız.

İdil Biret: 2 Nisan 2019

Boğaziçi Gençlik Korosu, 15-21 yaş arası genç santçılardan oluşan 35 kişilik dinamik bir kadroya sahiptir. Feyyaz Berker Salonumuzda ağırlamaktan mutluluk duyduğumuz Boğaziçi Gençlik Korosu Türkiye’nin farklı şehirlerinde 100’e yakın konserde ve çeşitli festivallerde sahne almış, aynı zamanda uluslararası alanda da adından sıkça söz ettirmektedir. Biletlet için tıklayınız.

Konserlerimiz

Yıl Sonu Konserleri

Her akademik yılın sonuna yaklaşırken, öğrencilerimiz o yılın çalışmalarının bir ürünü olan Yıl Sonu Müzik Şöleni'ni ve tematik konserleri sunarlar.

Yeni Yıl Konseri

Öğrencilerimiz her yıl Aralık ayında verdikleri Yeni Yıl Konseri ile izleyicilere keyifli saatler yaşatırlar. Okulumuzun bir çok mezunun aktif olarak bu konserlere katılması geleneksel hale gelmiştir.

Yarışmalar

Düzenlediğimiz Yarışmalar

Ödüllerimiz

• 2018 Uluslararası Sanat Festivali Sea Sun Yarışması, 13-18 Yaş Gitar Orkestrası 1.liği.
  • 2018 Okan Üniversitesi Liseler Arası Müzik Yarışması Türkiye 3.lüğü
  • 2015 GEF Sanremo Okullarda Yaratıcılık Festivali Birincilik
  • 2014 Maltepe Üniversitesi Liselerarası Müzik Yarışması - En İyi Düzenleme
  • 2014 Maltepe Üniversitesi Liselerarası Müzik Yarışması - Pop Kategorisi 2'incilik