Spor

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü;

Beden Eğitimi programı meb müfradatı çerçevesinde öğrencilerin bireysel ihtiyaç ve farklılıkları gözetilerek hazırlanır. Programa dahil edilen farklı ve özgün spor branşlarının, öğrenciler tarafından tecrübe edilmesi sağlanır.

Hedef;Bireysel farklılıklar göz önünde bulundurularak, öğrencilerin kendilerine uygun olan sporu tanıyıp, hayat boyu düzenli spor yapma alışkanlığı kazandırmaktır.

Beden Eğitimi Dersi, Seviyelere göre;

Okul öncesinde haftada 1 saat,

İlkokul Haftada 2 saat

Ortaokul Haftada 2 saat (blok ders)

Lise haftada 2 saat (blok ders) şeklinde uygulanmaktadır.

Ortaokul ve lise seviyelerinde fiziksel farklar nedeniyle kız ve erkek sınıfları oluşturularak dersler yapılır. Dersler, aynı saat diliminde gelen seviyelere 4 farklı fiziksel alanda ve 4 farklı branşta kendi içerisinde rotasyon uygulamasıyla yapılır. Öğrenciler, her 8 haftada 4 farklı branşı uygularlar.

Yıl içerisinde belirlenmiş tarihler arasında o sınıf seviyelerinde 4 haftalık sınıflar arası turnuva dönemine yer verilir.

Lise seviyesinde branşlardaki yetkinliği arttırabilmek amaçlı seçmeli futbol, fitness, squash&masa tenisi, badminton dersleri haftada 2 saat (blok ders) verilir.

Okul İçi ve Okul Dışı Etkinlikler:

Her yıl, ilk dönemin son haftasında geleneksel “Hisar Okulları Dostluk ve Spor Şenliği” (bu yıl 7.si yapıldı) adı altında 12-14 özel ve devlet okulunun katılımıyla 3 gün süren bir şenlik gerçekleştirilir.3 gün boyunca 700-800 kişilik öğrenci grubu bu faaliyetlere katılım sağlar. Bu organizasyonda öğrenci birlikleri sürecin bir parçası olarak düşünülerek gerekli işbirliği sağlanır.

Hisar Okulları okul takımlarının ekim ayı itibariyle başlayan özel ve resmi müsabakalara katılımı sağlanır. Yıl içerisinde 130-140 okul dışı müsabakaya katılım sağlanmaktadır.