İnönü’nün kızı Özden Toker’in katılımı ile Cumhuriyet Bayramı törenlerimiz coşku içinde geçti.

Hisar Okulları olarak Cumhuriyetimizin 91. yılını bu yıl da büyük bir coşku ile kutladık. Kutlama törenimizin şeref konuğu 2. Cumhurbaşkanımız Sayın İsmet İnönü’nün kızı Sayın Özden Toker oldu.

Hisar Ortaokulu bölümü tarafından düzenlenen törenin açılışını David Cardenas, Cumhuriyet Bayramı için “barış” üzerine yazdığı şiiri okuyarak açtı.

Ardından, 15 Ekim – 15 Aralık tarihleri arasında Kültür Merkezi’mizde sergilenmekte olan Lozan’dan Cumhuriyet’e İsmet İnönü Sergisi’nin resmi açılışını yapmak üzere törenimizi şereflendiren Sayın Özden Toker Hisar öğrencilerine ve velilerine seslendi. Sayın Toker konuşmasında Lozan ve Cumhuriyet’in ilanı arasındaki özel bağa dikkati çekti ve öğrencilerimize ailelerinin geçmişlerini öğrenmelerini tavsiye etti. Çocukluğundan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte olan anılarını öğrencilerimizle paylaşan Toker’in konuşması bir çok kez alkışlarla kesildi.

Sayın Özden Toker’in konuşmasının ardından Hisar ortaokul öğrencileri tarafından çeşitli minik skeçler, şiir okumaları sahnelendi. Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği program, okul koromuzun seslendirdiği coşkulu parçalar ile sonlandı. Tören sonrasında İsmet İnönü Vakfı ve Tekfen Vakfı’nın katkıları ile Kültür Merkezimizde sergilenen Lozan’dan Cumhuriyet’e İsmet İnönü Sergisi katılımcılar tarafından interaktif bir şekilde gezildi.