7. Sınıf, Hazırlık Sınıfı ve 11. Sınıf öğrencilerimiz David Salz’ın İkinci Dünya Savaşı deneyimlerini dinlediler.

İkinci Dünya Savaşı’nda toplama kamplarında sağ kalmayı başarmış bir kişi olan David Salz 21 Nisan’da okulumuzu ziyaret ederek İngilizce derslerinde II. Dünya Savaşı konusunda üniteler işleyen sınıflardaki öğrencilerimizle bir sohbet gerçekleştirdi. David Salz konuşmasında anne ve babasını nasıl kaybettiğini, 13 yaşında tutuklanmasını ve çeşitli kamplardaki hayatını ve kaçış öyküsünü anlattı. Tarihte yaşanan bu zorlu anların ilk ağızdan dinlerken salonda duygu dolu anlar yaşandı.

7. Sınıfta “Anne Frank’in Günlüğü’nü okuyan öğrencilerimiz aynı yıl içerisinde Anne Frank Evi’ni ziyaret ettikleri Amsterdam gezisine katılabiliyorlar. Hazırlık sınıfındaki öğrencilerimiz “Çizgili Pijamalı Çocuk” kitabını okuyorlar ve Haziran’da Polonya’ya giderek Auschwitz’i ve Holokost ile ilgili diğer müzeleri ziyaret edecekler. 11. Sınıfta ise öğrencilerimiz Amerikalı ressam Art Spiegelman’ın Polonya’lı bir musevi olan ve Holokost’tan kurtulan babasının deneyimlerini anlattığı Maus adlı grafik romanı okuyorlar.