Okulumuzun açılış töreninde, öğrencilerimize bu yılın temasının Barış olduğunu söyleyerek yeni yılımıza başladık.

Öğretmenlerimiz derslerinde ve törenlerde Barış’ı daha çok vurgulayacaklar.

Bu yıl öğrencilerimiz koridorlarımızda, duvarlarımızda ve panolarımızda Barış’ı daha çok görecekler.

Amacımız, Öğrencilerimize Barış’ın dünyamız için ne kadar değerli olduğunu gösterebilmek.

Bu yıl Barış’ı sadece ortaokulda değil tüm Hisar Okullarında geçtiğimiz yıllara kıyasla daha çok hissettirebilmek istiyoruz.

Ortaokul lounge alanında yer alan merdivenlerde asılı duran, koridordan geçen öğrenci, öğretmen ya da velilerin mutlaka her geçişlerinde gözlerinin takıldığı Barış temalı posteri için, sevgili öğrencimiz Dalya K.’21’e de çok teşekkür ederiz.

Ayrıca, Birleşmiş Milletler’in 21 Eylül Dünya Barış Gününü de unutmadık.

Birleşmiş Milletler, 1981 yılında her yıl Eylül ayında Dünya Barış gününü kutlama kararı almıştır. Dünya Barış Günü, bugün, BM’in yada temsilciliklerin olduğu ülkelerde törenler ile kutlanır. New York’taki BM merkezinin önündeki “Barış Çanı*” BM için sembol olmuştur ve bu çan bugün Barış için çalmaktadır.

Dünya çapındaki Barış’ın önemine dikkat çekmek, çatışmaların önlenmesi ve Barış’ın her yerde tekrar inşa edilmesi amacıyla kutlanan bugünde; Barış, bizim yine tüm ekranlarımızda ve derslerimizdeydi.

* Bilgi: New York’taki “Barış Çanı”, dünyada kalıcı Barış’ın inşası ve savaşa karşı işbirliğinin ilk adımı olarak 1954 yılında 65 BM üyesi ülkenin gönderdiği bozuk para ve madalyonlar ile Japonya tarafından yaptırılmıştır. Bu ilk “Barış Çanı” ile bugün Dünya’da 19 ülkede Barış Çanı bulunmaktadır. Bu ülkelerden birisi de Türkiye’dir. Türkiye’deki Barış Çanı, Ankara Botanik Parkında yer alır.