Okulumuzda yapılan seçim çalışmalarıyla öğrencilerin; seçme ve seçilme hakkının önemini kavramaları, meclis sisteminin her görüşün temsiliyetini ifade eden bir uygulama olduğunu fark etmeleri, farklı düşüncedeki bireylerin barış dolu demokratik bir ortamda bir arada yaşaması için gerekli olan düşünce özgürlüğünün önemli bir değer olduğunu kavramaları hedeflenmektedir.

İlkokul Öğrenci Birliği’ni oluşturma süreci, sınıf temsilcilerinin seçilmesiyle başladı. Sınıf temsilcilerinin oluşturduğu “Mutlu Hisar”, “Hisar Birlik” ve “Kahraman Hisar” grupları; 12-21 Ekim tarihleri arasında propaganda çalışmalarını yürüttüler; sınıfları ziyaret ettiler.

22 Ekim Perşembe günü öğrenci birliği başkanlığı için tüm ilkokul öğrencileri oy kullandı. “Mutlu Hisar” grubu en yüksek oyu alarak okul meclisinin yönetim görevine seçildi.

Öğrenci birliğimizin; bütün öğrencilerin haklarını koruyan ve savunan, demokratik ilkelerle çalışmalarını yürüteceklerine inanıyoruz.

İlkokul Okul Meclisi Yönetimi

Başkan: Zeynep İ.

Başkan Yrd: Ecem K.

Yazman: Marsel K.

Sayman: Emir T.

Üye: Lidya B.

Üye: İpek K.

Sınıf Temsilcileri: Sinan A, Ali T, Alex G Ada, Roy G, Damla Ç, Lal K, Eren S, Emir Z, Kerim, Alp, Almira Ç, Mark L., Barış F.