Ekim ayından beri, Lise son sınıf öğrencilerimiz yurtdışı üniversite başvuruları ile meşguller. Ekimde, 42 öğrencimiz, ABD ve İngiltere’deki 133 üniversiteye başvurusunu gönderdi.

Bu yıl, 72 öğrencimizin, (12. sınıfların %78’i) yurtdışında 800’ün üzerinde başvuru yapmasını beklemekteyiz. Öğrencilerimizin 19’u (%22), yurtiçi üniversitelerde öğrenimi düşünmekteler. Bununla ilişkili olarak, okulumuzda YGS-LYS sınav hazırlıklarının da son hızda devam ettiğini söylemekte fayda var.

Bu dönemin başından itibaren, dünyanın çeşitli bölgelerinden çok sayıda iyi üniversite İstanbul’u ve Hisar’ı ziyarete geldi. Böylelikle hem kendi programları hakkında öğrencilerimize bilgi verme hem de öğrencilerimizle başvurular öncesinde yüzyüze görüşme imkanı yarattılar. UCLA ve UC Berkeley’in sunumlarına Lise öğrencilerimizin %70’i katıldı. .

Bu yıl 2 kez toplu üniversite tanıtım etkinliği organize ettik. 8 Ekim’de 6 üniversitenin katıldığı Kanada Üniversiteleri Tanıtım günü ile 15 Ekim’de en iyi 8 üniversitenin katıldığı Avrupa Üniversiteleri Tanıtım günü.

Ayrıca öğrencilerimiz, 4 Ekim’de gerçekleştirilen CIS Eğitim fuarına katılarak 100’den fazla üniversiteyi tanıma fırsatı buldular. Bu fuara ek olarak, British Council’ın düzenlediği İngiltere’den 30 üniversitenin geldiği 17 Ekim’deki İngiltere Eğitim Günleri’ne de katıldılar.

Yurtdışı Üniversite Danışmanlık bölümü, network’ünü geliştirmek ve Hisar öğrencilerinin bilinirliğini artırmak adına Kasım ayında, Edinburgh, İskaçya’da CIS Forumuna katılacak. Forum, üniversite kayıt birimleri ve üniversite danışmanlarıyla son eğilimleri ve ikinci dönem üniversite başvurularını konuşmak ve network geliştirmek adına uluslararası bir öneme sahip.